Palmitoleiinihappo on monityydyttymätön rasvahappo, jonka merkitys aineenvaihdunnassa ja mahdolliset terveyshyödyt tunnetaan. Se on harvinaisempi kuin muut rasvahapot, ja sitä esiintyy muun muassa makadamiapähkinöissä ja joissakin kaloissa, ja se herättää yhä enemmän kiinnostusta mahdollisten vaikutustensa vuoksi insuliiniherkkyyteen ja kolesterolitasoihin.....
Palmitoleiinihappo on monityydyttymätön rasvahappo, jonka molekyylirakenteessa on yksi kaksoissidos. Se on harvinaisempi rasvahappo, jota esiintyy tietyissä elintarvikkeissa, kuten makadamiapähkinöissä, tyrniöljyssä ja kalaöljyissä. Palmitoleiinihappoa tuotetaan myös elimistössä triglyseridien vähäisenä komponenttina, ja se osallistuu erilaisiin aineenvaihduntaprosesseihin.
Palmitoleiinihappo osallistuu rasva-aineenvaihduntaan, ja sillä voi olla merkitystä veren rasva-arvojen säätelyssä. Joidenkin tutkimusten mukaan se voi parantaa insuliiniherkkyyttä ja vähentää tulehdusta, vaikka tämän alan tutkimus onkin vielä kesken. Monityydyttymättömänä rasvana se edistää solukalvojen juoksevuutta ja toimintaa ja tarjoaa energianlähteen.
Riittämättömään palmitoleiinihapon saantiin ei liity erityisiä oireita, mutta monityydyttymättömien rasvojen puute yleensä voi vaikuttaa: