Sitrushedelmäsekoituksen allergiaan liittyy reaktioita erilaisille sitrushedelmille määrittelemättä tiettyjä tyyppejä. Tähän luokkaan kuuluvat usein appelsiinit, sitruunat, limetit, greipit ja mahdollisesti muut, kuten mandariinit ja pomelot. Sitrushedelmäsekoitusallergikot reagoivat näiden hedelmien sisältämiin proteiineihin, mikä voi aiheuttaa monenlaisia oireita.....
Allergia johtuu immuunijärjestelmän reaktiosta eri sitrushedelmissä oleviin luonnollisiin proteiineihin. Herkkyys yhdelle sitrushedelmälle ulottuu usein myös muihin samankaltaisten proteiinirakenteiden vuoksi.
Kyllä, kuten monet muutkin ruoka-aineallergiat, sitrushedelmäsekoiteallergia voi kehittyä missä iässä tahansa. Jos epäilet, että sinulle on kehittynyt uusi ruoka-aineallergia, on tärkeää testata, jotta saat oikean hoidon.
Jos kaipaat sitrushedelmien kirpeää makua, voit käyttää resepteissä etikkaa, karpaloita tai granaattiomenamehua. C-vitamiinia voi saada muista hedelmistä ja vihanneksista, kuten kiivistä, mansikoista ja paprikoista.