Tonnikala ja lohi ovat maailmanlaajuisesti suosittuja kalavalintoja, jotka tunnetaan niiden mausta ja terveysvaikutuksista. Joillakin ihmisillä voi kuitenkin esiintyä allergisia reaktioita näille kaloille, jotka voivat vaihdella lievästä epämukavuudesta vakaviin, hengenvaarallisiin reaktioihin. Tonnikala- ja lohiallergian oireiden, laukaisevien tekijöiden ja hoitostrategioiden ymmärtäminen on tärkeää niille, jotka kärsivät.....
Tonnikala- tai lohiallergian aiheuttavat näissä kaloissa olevat proteiinit. Kun allerginen henkilö syö tonnikalaa tai lohta, hänen immuunijärjestelmänsä tunnistaa virheellisesti kalan proteiinit haitallisiksi, mikä johtaa allergiseen reaktioon.
Kala-allergia, myös tonnikala- ja lohiallergia, voi kehittyä missä iässä tahansa. Vaikka olisit syönyt näitä kaloja ilman ongelmia aiemmin, allergia voi kehittyä myöhemmin.
Tonnikalaa ja lohta välttelevät voivat käyttää runsaasti omega-3-rasvahappoja sisältäviä vaihtoehtoja, kuten pellavansiemeniä, chiasiemeniä, saksanpähkinöitä ja hampunsiemeniä. Kasvipohjaiset Omega-3-ravintolisät ovat myös vaihtoehto tasapainoisen ruokavalion ylläpitämiseksi.