Diabetes-testi

49,00 

Diabetes on yksi yleisimmistä kansanterveyssairauksistamme, ja sen aiheuttaa korkea verensokeri (glukoosi) veressä. GetTestedin diabeteksen ja verensokeritestin avulla saat kattavan kuvan verensokeritasoistasi, joista voit päätellä oletko vaarassa sairastua tyypin 2 diabetekseen. Tämä testi mittaa pitkän aikavälin verensokerisi (HbA1c), eli se heijastaa verensokerisi viime kuukausina, toisin kuin glukoositesti, joka toimii vähän kuten tilannekuvana. Jos haluat selvittää, onko sinulla diabeteksen riski, tämä HbA1c-testi on oikea sinulle.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

Diabetes on yksi yleisimmistä kansanterveydellisistä sairauksistamme, ja sen aiheuttaa veren korkea verensokeri (glukoosi). Tilaa kutsutaan hyperglykemiaksi (korkea verensokeri), ja se johtuu alentuneesta insuliinitasosta. Insuliini on haimassa muodostuva hormoni, jonka päätehtävänä on säädellä verensokeritasoa veressä. Kun verensokeritasapaino ei toimi, ilmaantuu usein vaikeita oireita. GetTestedin diabeteksen ja verensokeritestin avulla saat kuvan verensokeritasostasi, joka voi osoittaa, oletko vaarassa sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Mitä diabetes on?

Diabeteksesta on tullut kansanterveystauti. Se tarkoittaa, että veressä on liikaa glukoosia (sokeria). Glukoosi on kehon tärkein polttoaine ja se tarjoaa elimistölle tarvittavan energian, jotta se voi toimia tehokkaasti. Insuliinia erittyy haimasta, ja sen päätehtävänä on pitää verensokeri/glukoosipitoisuus veressä tasaisena (3,3-7,0 mmol/l).

Diabetes johtuu joko vähentyneestä insuliinin erittymisestä haimasta, heikentyneestä insuliinin vaikutuksesta tai molemmista. Verenkierrossasi kiertää aina tietty määrä glukoosia. Insuliini toimii avaimena, joka ”avaa oven” glukoosille. Saamme glukoosia ruuan ja juoman kautta, jotta se pääsee soluihin muuttumaan kehon tarvitsemaksi energiaksi pitäen samalla verensokeritasot tietyllä tasolla (3,3-7,0 mmol/l). Ilman insuliinia glukoosi ei pääse soluihin ja jää verenkiertoon. Seurauksena on, että verensokeritasot kohoavat erityisesti aterian jälkeen, tätä kutsutaan diabetekseksi. Tässä vaiheessa keho kertoo sinulle eri oireiden kautta, että jokin on vialla.

Diabetes on kaksi päätyyppiä, tyypin 1 diabetes ja tyypin 2 diabetes. Hoitamattoman tilan vaikutukset ovat samanlaiset molemmille; korkea verensokeri ja sitä seuraavat sairaudet, kuten sydän- ja verisuonitaudit. Taustalla olevat syyt ovat kuitenkin erilaisia.

1-tyypin diabetes

Tyypin 1 diabetesta sairastavilla ei ole omaa insuliinintuotantoa, niin sanottua insuliiniresistenssiä. Tämän tyypin aiheuttavat autoimmuuniprosessit, jotka hyökkäävät haimaan, niin että se ei pysty tuottamaan riittävästi insuliinihormonia. Reaktion voivat laukaista infektiot, rokotukset ja allergiat. Tyypin 1 diabetesta kutsutaan usein nuorten diabetekseksi, koska se alkaa usein nuorena. Tyypin 1 diabetesta hoidetaan insuliinipistoksilla, jotka perustuvat päivittäisiin säännöllisiin verensokerimittauksiin ja sovitettuihin insuliiniannoksiin. Insuliiniannoksiin vaikuttaa se, mitä syöt ja kuinka aktiivinen olet.

Tyypin 2 diabetes tarkoittaa, että kehon solujen herkkyys insuliinille on vähentynyt, minkä seurauksena elimistö tarvitsee yhä enemmän insuliinia. Kun insuliini ei riitä, verensokeri nousee ja jos verensokeri nousee liian korkeaksi, sokerimolekyylit voivat juuttua kehon proteiineihin, mikä tarkoittaa, että sokeri glykoituu. Glykaation negatiivisia vaikutuksia ovat verisuonivauriot, munuaisvauriot jne. Verensokeritasoisi vaikuttavat korkea sokerin ja hiilihydraattien saanti sekä fyysisen aktiivisuuden määrä. Mittaamalla verensokeria säännöllisesti voit ehkäistä insuliiniresistenssin ja tyypin 2 diabeteksen kehittymisen riskiä.

GetTestedin diabetes- ja verensokeritesti antaa kuvan verensokeritasoistasi ja indikaattorin siitä, onko sinulla riski saada tyypin 2 diabetes. Verensokeri lasketaan korkeaksi, jos se on yli 6,1 mmol/l 12 tunnin paaston jälkeen. Paastoverensokeriin vaikuttavat esimerkiksi stressi (lisää arvoa) ja fyysinen aktiivisuus (alentaa arvoa). Siksi testissä käytetään myös veren pitkän aikavälin sokeritasoista kertovaa markkeria. Tätä markkeria kutsutaan HbA1c:ksi ja se on veren proteiini, joka osoittaa, kuinka sokeripäällysteisiä punasolut ovat. Tämän pitäisi osoittaa, että enintään 6,5 prosenttia verensokerista on glykoitunut.

Diabeteksen oireita

Korkea verensokeri voi johtaa tyypin 2 diabetekseen, mutta mittaamalla verensokeria säännöllisesti, voit vähentää insuliiniresistenssin ja tyypin 2 diabeteksen kehittymisen riskiä. Diabeteksen oireet ovat monia ja usein melko hajanaisia. Kun verensokeritaso nousee liian korkeaksi, elimistö reagoi poistamalla glukoosista ja kaloreista virtsan kautta. Kun näin tapahtuu, kehossa ilmenee erilaisia ​​oireita:

 • Lisääntynyt jano
 • Kasvanut virtsan määrä
 • Epänormaali väsymys
 • Voimakas nälän tunne
 • Painon putoaminen
 • Hitaasti paranevat haavat
 • Kuiva ja kutiseva iho
 • Tunnottomuus jaloissa, pistely käsissä ja jaloissa
 • Seksuaaliset toimintahäiriöt
 • Näön hämärtyminen

Diabeteksesta puhuttaessa se liittyy yleensä korkeaan verensokeriin, mutta liian matala verensokeri ei tietenkään ole hyvästä. Liian alhainen verensokeri voi vaikuttaa tyypin 1 diabeetikkoihin, kun he ottavat liikaa insuliinia. Alhaisen verensokerin ensimmäiset oireet ovat väsymys, ärsytys ja vapina ja nämä oireet voivat vaikuttaa jopa täysin terveeseen ihmiseen. Tyypin 1 diabetesta sairastavalla henkilöllä se voi mennä vielä pitemmälle ja johtaa epäselvään puheeseen ja tajuttomuuteen. Pahimmassa tapauksessa tyypin 1 diabeetikkojen verensokerin lasku voi johtaa kuolemaan. Keholla on kuitenkin monia ylimääräisiä mekanismeja tämän välttämiseksi ja verensokerin nostamiseksi, kuten stressihormonin adrenaliinin tason nostaminen.

Diabeteksen hoito

Diabetes hoidetaan terveellisellä ruokavaliolla ja fyysisellä aktiivisuudella, jotta verensokeritaso pysyy tasaisena. On myös tärkeää säilyttää normaali paino ja jättää tupakka pois. Tyypin 1 diabetesta on hoidettava insuliinipistoksilla ja se vaatii lääkärin hoitoa. Tyypin 2 diabetesta voidaan hoitaa insuliiniherkkyyttä tai insuliinin vapautumista lisäävillä lääkkeillä.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Instructions

You take the test yourself at home through a so-called capillary blood test. This means that you will have to make a small stick in your finger and squeeze out a few drops of blood on a piece of paper or into a test tube. Your sample is then sent to our lab for analysis and you will receive your answer digitally as soon as the lab has analyzed your sample.

 1. Make a purchase on the website and pay with Swish or card (Visa, AMEX or Mastercard). Easy and safe.
 2.  A test kit is sent to the address you enter when ordering. After your order, we will send home a test kit with instructions. It also comes with a stamped envelope that is mailed to us. It is recommended to send in your sample on a Monday or Tuesday.
 3. Carry out the test according to the instructions included in your test kit and on the web. Our Support can also answer all possible questions, before and after submissions and results.
 4. Send the test kit to our ISO certified lab and wait for results digitally. You will normally receive an answer within 15 working days after our lab has received your sample.

For more detailed instructions, see here under the category ”Blood test”.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Diabetes-testi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *