Histamiini-intoleranssitesti

(10 tuotearviota)

59,00 

Histamiini-intoleranssi voi aiheuttaa oireita kuten päänsärkyä, vatsavaivoja ja kutinaa. Oireet muistuttavat usein allergista reaktiota, joten oireiden aiheuttajan tunnistaminen voi olla vaikeaa ilman testiä. Laboratoriomme analysoi veresi nähdäkseen diamiinioksidaasin (DAO) pitoisuuden. DAO:ta tarvitaan histamiinin hajottamiseen eri elintarvikkeista. Testi on yksinkertainen, kotona tehtävä verikoe.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

DAO

Diamiinioksidaasi (DAO) on ruoansulatusentsyymi, jonka tehtävänä on hajottaa ylimääräinen histamiini kehossa.
DAO:n puutos tarkoittaa histamiinin aineenvaihdunnassa tapahtuvaa muutosta, joka ilmenee DAO-entsyymin aktiivisuuden ollessa alhainen.

Miten histamiini-intoleranssitesti tehdään?

Histamiini-intoleranssi testimme avulla selvität, oletko yliherkkä histamiinille. Kun olet tilannut tuotteen, toimitamme sinulle testauspakkauksen, joka sisältää kaiken tarvittavan näytteenottoa varten.  Näyte on ns. kapillaariverinäyte, joka lähetetetään laboratorioomme analysoitavaksi. Testin tulokset toimitetaan sinulle digitaalisesti.

Tärkeää

Jos teet histamiini-intoleranssitestimme, on tärkeää, että olet altistunut histamiinia sisältäville elintarvikkeille viimeisen kolmen kuukauden aikana (ts. et ole ollut vähähistamiinisella ruokavaliolla).

Kenen tulisi ottaa histamiinitesti?

Histamiini-intoleranssin yleisiä oireita ovat:

 • Päänsärky, migreeni tai huimaus
 • Punoitus, kutina ja turvotus
 • Kouristukset, verenvuoto ja ripuli
 • Yskä, astma, nuha ja nielemisvaikeudet
 • Verenpaineen muutokset ja sydämentykytys

Sinulla voi myös olla lievempiä oireita, kuten ”vain” toistuva päänsärky

Histamiini

Histamiini on biogeeninen amiini (elimistön luonnollinen aine), joka auttaa immuunijärjestelmää puolustautumaan vieraita aineita vastaan. Histamiini-intoleranssin oireet muistuttavat usein allergista reaktiota, mikä vaikeuttaa histamiini-intoleranssin erottamista allergiasta. Tämän vuoksi saattaa olla hyvä idea yhdistää tämä testi Allergiatestiimme. Oireet ilmaantuvat yleensä välittömästi histamiinipitoisten ruokien syömisen jälkeen, mutta joskus voi kestää jopa kaksi tuntia ennen oireiden havaitsemista. Koska histamiinia löytyy soluista kaikkialta kehosta, myös histamiini-intoleranssin oireet voi kokea eri puolilla kehoa. Lisäksi oireet voivat ilmetä eritavoin ihmisestä riippuen; joillain oireet ilmaantuvat välittömästi, toisilla hitaammin. Myös erilaiset ruoat laukaisevat erilaisia reaktioita yksilöstä riippuen.

Mitä voin tehdä, jos minulla on histamiini-intoleranssi?

Jos olet histamiini-intolerantikko, voit ottaa DAO-entsyymiä, joka auttaa pilkkomaan ruoasta saatua histamiinia. Kannattaa myös välttää runsaasti histamiinia sisältäviä ruokia (katso alla). Joskus taustalla voi myös olla jokin toinen syy, josta histamiini-intoleranssi johtuu.

Histamiini ruoassa

Histamiinia muodostuu koko ajan, niin huoneenlämmössä kuin jääkaapissakin. Sen vuoksi on tärkeää pakastaa ylijääneet ruoat välittömästi kypsennyksen jälkeen. Elintarvikkeiden histamiinipitoisuudet vaihtelevat kypsyysasteen mukaan, joten sinun tulisi välttää syömästä kypsiä ja fermentoituja elintarvikkeita, kuten kypsytettyjä juustoja, alkoholijuomia, hiivaa sisältäviä tuotteita sekä kalaa, joka ei ole täysin tuoretta. Vältä syömästä tai jätä ruokavaliostasi pois purkitetut- sekä valmisruoat. Alla on luettelo elintarvikkeista, joiden histamiinipitoisuus on korkea:

 • Punaviini ja kuohuviini (samppanja)
 • Kala, kalakastikkeet ja äyriäiset – erityisesti tonnikala, makrilli, sardiinit.
 • Etikka (myös etikkaa sisältävät ruoat, kuten kastike, majoneesi, ketsuppi ja sinappi)
 • Tofu ja soijakastike
 • Makkarat, leikkeleet ja savustetut lihatuotteet, kuten kinkku, salami, pekoni ja makkarat
 • Juusto ja fonduet
 • Marinoitu tai purkitettu ruoka, mukaan lukien hapankaali
 • Koisokasvit (perunat, tomaatit, paprikat, munakoisot ja pinaatti ja rucola)
 • Hedelmät, kuten mansikat, ananas ja banaani
 • Pavut, kikherneet, soijapavut ja maapähkinät
 • Sienet ja quorn
 • Kuivatut hedelmät, pähkinät ja siemenet
 • Hiivauute ja hiiva
 • Suolaiset välipalat
 • Säilöntäaineita ja keinotekoisia väreja sisältävät makeiset
 • Suklaa ja muut kaakaopohjaiset tuotteet

Histamiinin vapauttajat

Elintarvikkeet, jotka edistävät histamiinin vapautumista, tunnetaan histamiinin vapauttajina. Esimerkkejä tällaisista elintarvikkeista ovat alkoholi (erityisesti punaviini ja samppanja), juusto, äyriäiset, kalat ja kalakastikkeet, raa’at ja savustetut makkarat sekä hedelmät (erityisesti kiivi, lime, ananas, mango, luumu, papaija, mansikka ja sitrushedelmät). Histamiinia vapauttavia aineita ovat myös lisäaineet, kuten bentsoaatti, sulfiitit, nitriitti sekä glutamaatti. Myös elintarvikevärit, vehnänalkiot ja pähkinät ovat histamiinin vapauttajia.

Histamiini-intoleranssi

Histamiini auttaa elimistöä taistelemaan taudinaiheuttajia ja myrkkyjä vastaan. Joillain ihmisillä elimistö ei kuitenkaan pysty hajottamaan histamiinia tarpeeksi nopeasti, minkä vuoksi tulehdus saa vallan ja aiheuttaa erilaisia ​​oireita, kuten päänsärkyä, vatsavaivoja ja kutinaa. Tätä kutsutaan histamiini-intoleranssiksi. Histamiini-intoleranssi voi johtua kehossa olevasta liiallisesta histamiinin määrästä, jota ei pystytä hajottamaan. Liiallisen histamiinin syynä on histamiinin ylituotanto johtuen esimerkiksi muista allergioista, bakteereista tai vatsassa olevasta verenvuodosta. Toisaalta histamiini-intoleranssi voi johtua myös histamiinin liiallisesta saannista ruokavaliosta.  Histamiini-intoleranssin syynä voi myös olla diamiinioksidaasin (DAO) puute tai se, että DAO:n entsyymitoiminta on heikentynyt. Tällöin elimistö ei pysty pilkkomaan kehossa olevaa korkeaa histamiinitasoa. Ohutsuolesta löytyvä Diamiinioksidaasi (DAO) pilkkoo ja neutraloi ruoan histamiinia. DAO-entsyymin puutos voi olla joko synnynnäistä, se voi johtua huonosta suolistofloorasta tai liiallisesta alkoholinkäytöstä. DAO -entyymin puutoksen voivat aiheuttaa myös lääkkeet, kuten kipulääkkeet, astmalääkkeet, yskänlääkkeet, verenpainetta alentavat lääkkeet tai antibiootit.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Testin teet itse kotona ns. kapillaariverikokeella. Tämä tarkoittaa, että sinun on tehtävä pieni pistos sormeen ja puristettava muutama tippa verta paperille tai koeputkeen. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

 1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
 2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
 3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
 4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

10 arviota tuotteelle Histamiini-intoleranssitesti

 1. Aatos Järvelä

  Helppo testi, hyödylliset tulokset!

 2. Raakel

  Tulokset tulivat nopeasti. Loistavaa palvelua!

 3. Senni Uusitalo

  Olen todella iloinen, että tein tämän testin. Se selitti, miksi olen ollut niin väsynyt ja saanut päänsärkyä tiettyjen ruokien syömisen jälkeen. Olen nyt muuttanut ruokavalioni ja tunnen oloni paljon paremmaksi. Suosittelen ehdottomasti! 🙂

 4. Tuuli

  Mahtavaa! Suosittelen lämpimästi!

 5. Kaisla

  Olen aina epäillyt, että minulla on histamiini-intoleranssi, ja tämä testi vahvisti epäilykseni. Voin nyt tehdä tarvittavat muutokset ruokavaliooni ja toivon, että voin vihdoin alkaa tuntea oloni paremmaksi. Palvelu oli nopea ja helppokäyttöinen, ja tulokset olivat selkeitä ja helposti ymmärrettäviä. 🙂

 6. Taavetti

  Tämä testi on ollut todella hyödyllinen. Olen kärsinyt pitkään monista epämääräisistä oireista ja tätä kautta sain vihdoin selville, että minulla on histamiini-intoleranssi. Suosittelen ehdottomasti tätä palvelua kaikille, jotka epäilevät, että heillä voisi olla histamiini-intoleranssi. Testi oli helppo tehdä ja tulokset tulivat nopeasti.

 7. Kauno Ikäheimo

  Testi tarjosi minulle selkeyttä.

 8. Elmiira Ollila

  Olen kärsinyt mysteerisistä vatsakivuista ja päänsärystä jo jonkin aikaa. Olen kokeillut kaikenlaista, mutta mikään ei ole auttanut. Kun näin mainoksen tästä testistä, päätin kokeilla. Testin tekeminen oli helppoa, ja tulokset tulivat yllättävän nopeasti. Tulosten mukaan minulla on histamiini-intoleranssi, joten olen nyt alkanut välttää histamiinipitoisia ruokia ja tunnen oloni jo paljon paremmaksi.

 9. Uuno Teräväinen

  Löysin ruokavalioni ongelman! Suosittelen!

 10. Varma

  Hyvin helppo ja kätevä testi. Suosittelen!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *