Kilpirauhastesti TSH, fT3 & fT4

99,00 

Kilpirauhasen vajaatoiminta on yleisempää naisilla kuin miehillä ja kilpirauhasen vajaatoimintaa esiintyy 15-20 %:lla kaikista yli 50-vuotiaista naisista. Jos kilpirauhanen ei tuota tai vapauta riittävästi kilpirauhashormoneja, aineenvaihdunta hidastuu. Kilpirauhasen vajaatoiminta voi siten johtaa painonnousuun, masennukseen, väsymykseen ja lisääntyneeseen kylmäherkkyyteen.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Handla tryggt

Kilpirauhasen vajaatoiminta on yleisempää naisilla kuin miehillä ja kilpirauhasen vajaatoimintaa esiintyy 15-20 %:lla kaikista yli 50-vuotiaista naisista. Jos kilpirauhanen ei tuota tai vapauta riittävästi kilpirauhashormoneja, se hidastaa aineenvaihduntaa. Kilpirauhasen vajaatoiminta voi siten johtaa painonnousuun, masennukseen, väsymykseen ja lisätä kylmäherkkyyttä.

Mikä on kilpirauhasen palautesilmukka?

Kilpirauhanen on osa hypotalamus-aivolisäke-kilpirauhanen -järjestelmää, ja kilpirauhashormonin eritystä ajaa niin kutsuttu negatiivinen palautesilmukka. Hypotalamuksen tuottama, kilpirauhasta vapauttava hormoni (TRH) stimuloi kilpirauhasta stimuloivan hormonin (TSH) vapautumista aivolisäkkeestä. TSH säätelee kilpirauhashormonien T4 ja T3 tuotantoa, missä T4 on inaktiivinen muoto, joka muuttuu aktiiviseksi T3:ksi. T3 on aktiivinen muoto, jota kilpirauhanen käyttää. Noin kolmasosa T4:stä muuttuu T3:ksi – edellyttäen, että meillä on terve maksa, terve suolistofloora ja riittävä ravintotaso (erityisesti seleenin ja sinkin osalta). Kilpirauhashormonien muuntumista voivat estää erilaiset tekijät kuten raskasmetallit, ympäristömyrkyt, alkoholi, tupakka, tulehdukset, insuliiniresistenssi sekä tietyt lääkkeet.

Mitä kilpirauhasten toimintoja testataan?

Tämä testi mittaa vapaan T3:n, vapaan T4:n ja TSH:n. Jos haluat mitata kilpirauhasen vasta-aineita, tarjoamme toisen kilpirauhastestin, joka mittaa kolmea erilaista vasta-ainetta. Kilpirauhasen vasta-aineiden esiintyminen viittaa siihen, että kilpirauhasen sairauden syy on autoimmuunisairaus, kuten Hashimoton tauti tai Gravesin tauti. Ihmisellä voi olla normaalit TSH-, T3- ja T4-tasot ja silti kilpirauhasen vasta-aineita.

Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita

 • Väsymys
 • Painonnousu
 • Kylmäherkkyys
 • Masennus
 • Ummetus
 • Kuiva iho
 • Kuivat hiukset ja katkeilevat kynnet
 • Hajamielisyys, aivosumu

Kilpirauhasen liikatoiminnan oireita:

 • Väsymys
 • Mielialavaihtelut, ahdistuneisuus ja ärtyneisyys
 • Kuuma-arkuus
 • Sydämen tykyttely
 • Uniongelmat
 • Turvonneen kilpirauhasen aiheuttama turvotus kaulassa (struuma)

Huomio

Kilpirauhaslääkitys tai ravitsemuslisät, jotka sisältävät tyrosiinia tai fenyylialaniinia vaikuttavat testitulokseen.

Testistä

Testi on verikoe, joka otetaan kotona sormenpistosta ja sitten puristetaan veri, jonka tiputat paperille, jossa on ympyröitä, jotka täytät verellä. Näyte lähetetään sitten laboratorioon analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi. Toimitus laboratorioon sisältyy hintaan.

Ohjeet

Testi on verikoe, joka otetaan kotona sormenpistosta ja sitten puristetaan veri, jonka tiputat paperille, jossa on ympyröitä, jotka täytät verellä. Näyte lähetetään sitten laboratorioon analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

 1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
 2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
 3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
 4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kilpirauhastesti TSH, fT3 & fT4”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *