Omega-3- ja 6-testi

99,00 

Omega-3 ja 6- testi mittaa yhteensä 15 markkeria: erilaisia ​​omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, omega-3- ja omega-6-rasvahappojen kokonaismäärää sekä näiden välistä suhdetta ja indeksiä. Se, kuinka paljon omega-3-rasvahappoja tarvitset, voi olla hyvin yksilöllistä ja riippuu omega-6-tasoistasi.

Rasvahapoilla on erilaisia ​​fysiologisia tehtäviä kehossa. Omega 3 vähentää tulehdusta, kun taas omega 6 voi lisätä tulehdusta kehossa. Niiden välinen tasapaino on siksi erittäin tärkeä. Tämä testi mittaa sekä omega 3:n että omega 6:n sekä niiden välisen tasapainon eli yksilöllisen suhteen.

Testi suoritetaan kotona yksinkertaisella sormesta otettavalla verikokeella ja näytteesi lähetetään sitten laboratorioon analysoitavaksi.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

Omega 3 (alfa-linoleenihappo) ja omega 6 (linolihappo) ovat kaksi välttämätöntä rasvahappoa, mikä tarkoittaa, että niitä ei voida syntetisoida elimistössä ja niitä on saatava ravinnostamme. Rasvahapoilla on erilaisia fysiologisia tehtäviä kehossa. Omega 3 vähentää tulehdusta, kun taas omega 6 voi lisätä tulehdusta kehossa. Siksi niiden välinen tasapaino on erittäin tärkeä.

Omega 3 ja Omega 6 rasvahapot

Omega-rasvahapot kilpailevat samasta konversioentsyymistä, mikä tarkoittaa, että omega 6:n (linolihappo) määrä ruokavaliossasi vaikuttaa suoraan omega 3 -rasvahapon (alfa-linoleenihapon) muuntumiseen. Nämä muuttuvat pitkäketjuisiksi omega 3 -rasvahapoiksi eikosapentaeenihappo (EPA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA). Lyhyesti; mitä enemmän omega 6 -rasvahappoja saat ruokavaliostasi, sitä vähemmän omega-3-rasvahappoja EPA- ja DHA-rasvahappoja keho tuottaa. Jotta saat parhaan hyödyn omega 3:sta ja omega 6:sta ruokavaliossa, näiden kahden rasvahapon välinen tasapaino on ratkaisevan tärkeää.

Omega 6 voi aiheuttaa kehon tulehdustilaa

Omega 6 -rasvat voivat vaikuttaa eikosanoidien muodostumiseen – näillä on taipumus stimuloida tulehdusprosesseja kehossa. Itse tulehdus on puolustusmekanismi, jonka oletetaan suojaavan meitä infektioilta ja vaurioituneilta soluilta. Ilman tulehdusta haavat ja tulehdukset eivät paranisi. Krooninen tulehdus puolestaan on haitallista. Krooninen tulehdus voi johtaa sydän- ja verisuoniongelmiin, tyypin 2 diabetekseen, liikalihavuuteen, astmaan, reumaan, syöpään, autoimmuunisairauksiin, mielenterveysongelmiin, maha-suolikanavan sairauksiin ja moneen muuhun. Toimintoja, joissa liian korkeat omega 6- rasvahapon tasot voivat vaikuttaa ovat:

 • Veren hyytyminen
 • Verenpaineen säätely
 • Kolesterolitasot
 • Kasvu ja paraneminen
 • Verisuonten supistuminen

Omega 6 -rasvahappoja löytyy pääasiassa rasvaisista vihanneksista, kuten rapsiöljystä, auringonkukansiemenistä, auringonkukkaöljystä, soijapavuista ja maissiöljystä sekä jossain määrin siipikarjasta ja lihasta.

Omega 3-rasvahapon terveyshyötyjä

Kuten omega 6, omega 3 on monityydyttymätön rasvahappo, mikä tarkoittaa, että siinä on rasvahappoja, joissa on useita hiiliatomien kaksoissidoksia. Ne erottaa toisistaan kaksoissidoksen sijainti, mikä tarkoittaa, että rasvahapoilla on erilaisia ominaisuuksia. Niille yhteistä on, että niillä on alhainen sulamispiste ja että ne ovat usein nestemäisiä huoneenlämmössä. Monityydyttymättömien rasvojen ero tyydyttyneisiin ja kertatyydyttymättömiin rasvoihin on se, että ne ovat usein herkempiä lämmölle, joka tuhoaa ja hajottaa rasvaa (rasva eltaantuu). Kun rasva eltaantuu, kehomme altistuu oksidatiiviselle stressille, joka muodostaa kehossamme haitallisia vapaita radikaaleja. Monityydyttymättömät rasvat eroavat toisistaan myös positiivisilla ominaisuuksillaan ja terveysvaikutuksillaan. Se, että ne ovat välttämättömiä, tarkoittaa, että ne ovat elintärkeitä ja ne on nautittava joko ruokavalion tai ravintolisien muodossa. Alla on joitain omega 3:n myönteisiä vaikutuksia.

 • Rakennusosia aivoille
 • Hermosolujen eristäminen aivoissa
 • Antioksidanttinen vaikutus
 • Estää veren hyytymistä
 • Verenpaineen alentaminen
 • Laajentaa verisuonia
 • Vahvistaa immuunijärjestelmää ja suojaa infektioilta
 • Veren lipidihiukkasten tasapaino (huono ja hyvä kolesteroli)

Omega 3 -rasvahappoja on erilaisia. Alfa-linoleenihappoa (ALA) löytyy vihanneksista, pääasiassa saksanpähkinöistä, pellavansiemenistä, chia-siemenistä ja rypsiöljystä. ALA voidaan muuntaa aktiiviseksi omega 3:ksi; Dokosaheksaeenihapoksi (DHA) ja eikosaanipentaeenihapoksi (EPA). Se, kuinka hyvin tämä muunnos toimii, voi vaihdella eri ihmisillä. Miehillä on yleensä huonompi kyky muuttaa ALA:ta EPA:ksi ja DHA:ksi. EPA:ta ja DHA:ta löytyy myös ruuasta, erityisesti rasvaisista kaloista, kuten lohesta, makrillista ja silakasta. Koska on vaikea tietää, kuinka paljon ALA:ta keho pystyy muuttamaan DHA:ksi ja EPA:ksi, on parasta saada nämä rasvahapot suoraan ruokavaliosta. EPA ja DHA ovat erittäin tärkeitä henkiselle suorituskyvylle. Niillä on myös suuri vaikutus syntymättömän lapsen aivojen kehitykseen. Voi olla siis hyvä asia tarkistaa rasvahappotasapaino, jos suunnittelet raskautta. Tutkimukset osoittavat myös, että omega-3:lla on positiivinen vaikutus lasten luku- ja kirjoituskykyyn. Jos olet kasvissyöjä tai vegaani tai jos et syö paljon rasvaista kalaa, suosittelemme täydentämään ruokavaliotasi omega 3:lla.

Testi analysoi seuraavat rasvahapot

Omega-3

 • 18:3 Alfa-linoleenihappo (ALA)
 • 20:3 Eikosatrieenihappo (ETE)
 • 20:5 Eikosapentaeenihappo (EPA)
 • 22:5 Dokosapentaeenihappo (DPA)
 • 22: 6 Dokosaheksaeenihappo (DHA)
 • Kokonais Omega-3

Omega-6

 • 18:2 Linolihappo (LA)
 • 18:3 Gamma-linoleenihappo(GLA)
 • 20:2 Eikosadieenihappo (EDA)
 • 20:3 Dihomo-gamma-linoleenihappo (DGLA)
 • 20:4 Arakidonihappo (AA)
 • 22:2 Dokosadieenihappo)
 • Kokonais Omega-6

Suhdelukuja indeksi

 • Omega-6/3 suhdeluku
 • 18:3 Omega 3- indeksisi

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Testin teet itse kotona ns. kapillaariverikokeella. Tämä tarkoittaa, että sinun on tehtävä pieni pistos sormeen ja puristettava muutama tippa verta paperille tai koeputkeen. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

 1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
 2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
 3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
 4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Omega-3- ja 6-testi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *