SIBO (ohutsuolen bakteerien liikakasvu) -testi

219,00 

SIBO-testiä suositellaan, jos epäilet bakteerien liikakasvua ohutsuolessa. Tutkimusten mukaan jopa 80-85 %:lla IBS-potilaista on osoitettu olevan bakteerien liikakasvu ohutsuolessa. Esimerkkejä oireista ovat ilmavaivat, turvotus, vatsakipu tai -krampit, ripuli ja/tai ummetus. SIBO on hengitystesti, joka mittaa vedyn ja metaanin pitoisuudet pienen laktuloosimäärän juomisen jälkeen.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

Tietoa SIBO:sta (ohutsuolen bakteerien liikakasvu)

SIBO-testiä suositellaan, jos epäilet bakteerien liikakasvua ohutsuolessa. SIBO kehittyy, kun bakteeripopulaatio lisääntyy ohutsuolessa. Nämä bakteerit tuottavat erilaisia ​​hajoamistuotteita, kuten vetyä, hiilidioksidia ja lyhytketjuisia rasvahappoja, jotka aiheuttavat erilaisia ​​ruoansulatuskanavan ongelmia.

On olemassa erilaisia ​​SIBO-tyyppejä, joita testataan usein. On tärkeää tietää, millainen SIBO sinulla on, koska erilaiset tyypit vaativat erilaisia ​​​​hoitomenetelmiä. On yleistä, että lajikkeita on useita, mutta yksi niistä on muita hallitsevampi. Testimme analysoi useimmat SIBO-tyypit, mittaamalla metaanikaasun ja vetykaasun esiintymistä. Metaanikaasussa eri bakteerit sekä mikrobit muodostavat kaasuja ja vetykaasussa bakteerit fermentoivat hiilihydraatteja ja luovat muita ​​kaasuja.

SIBO:n oireita

SIBO:n on arvioitu olevan IBS:n ​​mahdollinen syy. Ihmiset, joilla on diagnosoitu IBS, voivat hyötyä SIBO-testistä, sillä tutkimukset ovat osoittaneet, että lähes 80 prosentilla näistä ihmisistä on bakteerien liikakasvua ohutsuolessa. Bakteerien liikakasvu ohutsuolessa voi aiheuttaa ongelmia, kuten:

  • Ilmavaivoja
  • Vatsan turvotusta
  • Vatsakipua tai kramppeja
  • Ripulia
  • Ummetusta

Hoitamattomana SIBO:sta voi seurata muita vakavampia vaivoja, kuten vuotavan suolen oireyhtymä, masennus, päänsärky, ruokaintoleransseja, akne, väsymys sekä autoimmuunioireita.

Kenen kannattaa tehdä SIBO-testi?

Jos kärsit IBS:stä, sinulla on gluteeni-intoleranssi, keliakia tai hiilihydraattien pilkkomisongelmia, on suositeltavaa tehdä SIBO-testi.

On myös muita suoliston epätasapainotiloja (kuten sienten liikakasvu), jotka voivat aiheuttaa samanlaisia ​​ongelmia kuin SIBO. Muita kiinnostavia suoliston terveystestejä voivat olla Candida-hiivatesti, jos haluat analysoida hiivojen mahdollista esiintymistä, tai kattavin suolistotestimme Suoliston mikrobitesti XL, jos olet kiinnostunut suolistostosi kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

SIBO – miten testi tehdään?

SIBO on hengitystesti ja sisältää 15 ml laktuloosinestettä. Testi mittaa uloshengitysilman vety- ja metaanitasoja useaan otteeseen päivän aikana laktuloosin nauttimisen jälkeen. Tämä kertoo, onko ohutsuolessa bakteerien liikakasvua. Testi tehdään kotona ja lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi. Saat vastauksen digitaalisesti.

SIBO-tuloksesi

Tuloksesi sisältävät suosituksia siitä, miten edetä epätasapainon hoitamisessa, jos sinulla on bakteerien liikakasvua.

SIBO on lyhenne sanoista Small Intestinal Bacterial Overgrowth.

Ennen SIBO-testin näytteenottoa huomioitavia asioita

Jotta testi antaa mahdollisimman luotettavan tuloksen, sinun tulee noudattaa ohjeitamme huolellisesti ja välttää seuraavia:

2-4 VIIKKOA ENNEN NÄYTTEENOTTOA:
– Odota vähintään neljä viikkoa, jos sinulle on äskettäin tehty antibioottihoito, paksusuolen tähystys, varjoainetutkimuksia tai sinulla on ollut ripulia.

7 PÄIVÄÄ ENNEN NÄYTTEENOTTOA:
– Vältä laksatiivien käyttöä.

24/48 TUNTIA ENNEN NÄYTTEENOTTOA:
– Lopeta probioottien käyttö 48 tuntia ennen näytteenottoa.
– Ruoat, joita voit syödä ennen 12 tunnin paaston aloittamista: paistettu kana, kala tai kalkkuna (mausteina ainoastaan ​​suola ja pippuri), valkoinen leipä, höyrytetty valkoinen riisi, kananmuna, kirkas kana- tai naudanliemi ilman kasvispaloja. Kasvissyöjät voivat syödä tofua suolalla ja pippurilla.
– Juo vain vettä, kahvia ja teetä (ilman sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, maitoa tai kermaa).

12 TUNTIA ENNEN NÄYTTEENOTTOA:
– Viimeiset 12 tuntia ovat paastoaikaa. Älä nauti MITÄÄN, paitsi vettä 12 tuntia ennen näytteenottoa ja sen aikana.
– Älä käytä tarpeettomia lääkkeitä tai lisäravinteita ennen kuin testi on suoritettu, ellei lääkäri ole toisin määrännyt.
– Älä pureskele purukumia, syö makeisia tai käytä suuvettä ennen kuin testi on suoritettu.

TUNTI ENNEN NÄYTTEENOTTOA:
– Tupakointi on KIELLETTYÄ (mukaan lukien passiivinen tupakointi) vähintään tunnin ajan ennen hengitystestiä tai milloin tahansa sen aikana.
– Älä nuku tai harrasta rasittavaa liikuntaa vähintään tuntiin ennen hengitystestiä tai sen aikana.
– Älä käytä hammastahnaa.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Teet testin kotona hengitystestin avulla. Näytteesi kerätään muutaman tunnin aikana. Näyte lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

Muista välttää sellaisten elintarvikkeiden syömistä ja juomista, jotka sisältävät testattavaa ainetta. Jos testaat laktoosia, sinun tulee välttää laktoosin saantia ja jos testaat fruktoosia, sinun tulee välttää fruktoosin saantia.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “SIBO (ohutsuolen bakteerien liikakasvu) -testi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *