Kilpirauhastesti TPO

69,00 

Kilpirauhasen vasta-aineita kehittyy, kun ihmisen immuunijärjestelmä hyökkää kilpirauhassoluja vastaan, mikä tarkoittaa, että kehossa syntyy autoimmuunireaktio. Tämä testi mittaa TPO-vasta-aineita. On mahdollista, että TSH-, T3- ja T4-tasot ovat normaalit ja kilpirauhasen vasta-aineita on siitä huolimatta. Jos kilpirauhanen hyökkää itseensä, se voi johtaa Hashimoton.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Handla tryggt

Hashimoton tauti on hyvin yleinen autoimmuunisairaus, jossa vastustuskyky hyökkää omia kilpirauhassoluja vastaa. Tästä seuraa usein kilpirauhasen vajaatoiminta. Hashimoton tauti on yleisempi naisilla. Ero kilpirauhasen vajaatoiminnan ja Hashimoton taudin välillä on, että kilpirauhasen vajaatoiminnassa kilpirauhanen ei vain tuota tarpeeksi kilpirauhashormonia, kun taas Hashimoton tauti on autoimmuunisairaus, josta voi seurata kilpirauhasen vajaatoiminta.

On mahdollista, että elimistössä on kilpirauhasen vasta-aineita ilman, että TSH-tasot ovat kohonneet.

Mitä kilpirauhasen toimintoja testataan?

Tämä testi mittaa TPO-vasta-aineita (kilpirauhasperoksidaasi). On mahdollista, että TSH-, T3- ja T4-tasot ovat normaaleja ja kilpirauhasen vasta-aineita on siitä huolimatta. Jos kilpirauhanen käy itsensä kimppuun, se voi johtaa Hashimoton tautiin.

Hashimoton taudin oireita

 • Hitaus
 • Väsymys
 • Lisääntynyt kylmäherkkyys
 • Kuiva iho
 • Ummetus
 • Masennus
 • Kasvojen turvotus
 • Hiustenlähtö, heikot kynnet
 • Muistihäiriöitä

Mikä on kilpirauhasen palautesilmukka?

Kilpirauhanen on osa hypotalamus-aivolisäke-kilpirauhanen -järjestelmää, ja kilpirauhashormonin eritystä ajaa niin kutsuttu negatiivinen palautesilmukka. Hypotalamuksen tuottama, kilpirauhasta vapauttava hormoni (TRH) stimuloi kilpirauhasta stimuloivan hormonin (TSH) vapautumista aivolisäkkeestä. TSH säätelee kilpirauhashormonien T4 ja T3 tuotantoa, missä T4 on inaktiivinen muoto, joka muuttuu aktiiviseksi T3:ksi. T3 on aktiivinen muoto, joita kehon solut käyttävät. Noin kolmasosa T4:stä muuttuu T3:ksi – edellyttäen, että meillä on terve maksa, terve suolistofloora ja riittävä ravintotaso (erityisesti seleeni ja sinkki). Kilpirauhashormonien muuntumista voivat estää tekijät kuin alkoholi, tupakka, ympäristömyrkyt, raskasmetallit, tulehdukset, insuliiniresistenssi sekä tietyt lääkkeet.

Testistä

Testi on verikoe, joka otetaan kotona sormenpistokkeella ja sitten puristetaan ulos paperinauhoille tippuvaa verta. Näyte lähetetään sitten laboratorioon analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi. Toimitus laboratorioon sisältyy hintaan.

Ohjeet

Testi on verikoe, joka otetaan kotona sormenpistokkeella ja sitten puristetaan ulos paperinauhoille tippuvaa verta. Näyte lähetetään sitten laboratorioon analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

 1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
 2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
 3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
 4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kilpirauhastesti TPO”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *