Joditesti

89,00 

Jodi on välttämätöntä kilpirauhasen normaalille toiminnalle. Jodin puute voi johtaa kilpirauhasen vajaatoimintaan, struumaan ja niihin liittyviin oireisiin. Ilman jodia kilpirauhanen ei pysty tuottamaan kilpirauhashormoneja T3 ja T4, jotka ovat tärkeitä kaikille soluprosesseille. Jos sinulla esiintyy kognitiivista hitautta, fyysistä väsymystä ja/tai hiustenlähtöön liittyviä oireita, sinun kannattaa harkita joditasosi testaamista. Lisäksi on osoitettu, että jodin puute on 6 kertaa yleisempää naisilla kuin miehillä. Oma mineraalitaso kannattaa siis varmistaa.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt
Tuotetunnus (SKU): 1JO Osastot: , ,

Miten GetTestedin joditesti tehdään?

Kun kehossa on riittävästi jodia, ylimääräinen jodimäärä poistuu elimistöstäsi virtsan mukana – yleensä noin 90 % nauttimastamme jodista poistuu. Mittaamalla virtsan jodipitoisuuden kreatiniinigrammaa kohti, saat tietää onko sinulla mahdollinen puutostila.

Testi on virtsatesti ja näyte kerätään itse kotona. Kun olet tehnyt tilauksesi, lähetämme sinulle testauspakkauksen, joka sisältää kaiken mitä tarvitset testin suorittamiseen. Näyte lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat tuloksesi digitaalisessa muodossa, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

Tietoa jodista

Jodi on erittäin tärkeää kilpirauhaselle ja välttämätön tyrosiinin (aminohapon) muuntamiseksi kilpirauhashormoni tyroksiiniksi. Lisäksi jodia tarvitaan kaikkiin soluihin, kehon hormonien tuotantoon, lihaksille ja aivoille. WHO raportoi, että jodin puute voi aiheuttaa aivovaurioita ja vaikuttaa sikiön sekä vauvojen mielenterveyteen. Naisilla jodinpuute on kuusi kertaa yleisempää kuin miehillä.

Jodi on tärkeä osa tyrosiinia (kilpirauhashormonia), joka säätelee aineenvaihduntaamme ja vaikuttaa siten terveyteemme ja hyvinvointiimme. Liian suuri määrä kilpirauhashormonia kiihdyttää aineenvaihduntaa, mikä johtaa painon laskuun ja kohonneeseen ruumiinlämpöön. Liialliset annokset voivat aiheuttaa ylituotantoa (kilpirauhasen liikatoimintaa). Liian vähäinen määrä hormonia (kilpirauhasen vajaatoiminta) vaikuttaa negatiivisesti aineenvaihduntaan, mikä johtaa painonnousuun, viluisuuteen ja kohonneeseen veren rasvapitoisuuteen. Ongelmallisten terveysvaikutusten välttämiseksi on tärkeää tietää, saatko tarpeeksi jodia. Valitse vapaasti verikokeidemme joukosta selvittääksesi joditasosi.

Jodi ravintolisänä

Jodia käytetään lisäravinteena väsymykseen, rintojen kyhmyihin, munasarja- ja sukuelinten rakkoihin sekä struuman ja infektioiden ehkäisyyn.

Jodin puutos

Jodin puutos johtuu joko liian alhaisesta jodipitoisuudesta tai kilpirauhashormonin puutteesta, mikä aiheuttaa kilpirauhasen vaikeuksia tuottaa riittävästi hormonia. Eniten sairastuvat naiset, raskaana olevat naiset, imettävät äidit ja ihmiset, jotka syövät paljon valmisruokaa tai noudattavat vähäsuolaista ruokavaliota. Seurauksena on silloin niin sanottu kilpirauhasen vajaatoiminta. Kilpirauhasen vajaatoiminta tarkoittaa, että kilpirauhanen tuottaa liian vähän tyroksiinihormonia (T4) ja aiheuttaa kilpirauhasen suurenemisen (struuma). Leuan alla oleva kilpirauhanen kasvaa ja yrittää epätoivoisesti kasvattaa kykyä lisätä kilpirauhashormonin tuotantoa. Painonnousun lisäksi voit kärsiä seuraavista asioista:

  • Kohonneet veren rasvat
  • Matala ruumiinlämpö
  • Matala rasvanpoltto

Jodin puutoksen oireita ovat väsymys, vilunväristykset, masennus, painonnousu, ihon kuivuus ja hiustenlähtö. Nämä oireet voivat ilmaantua ilman, että mitään sairautta diagnosoidaan. Jodin puute ja kilpirauhasen vajaatoiminta ilmenevät samalla tavalla. Alttius infektioille, huono verenkierto, kylmät kädet ja jalat, PMS, ummetus, lihaskrampit ja lihasheikkous voivat olla muita puutosoireita. Lapsilla jodin puute voi hidastaa kasvua ja henkistä kehitystä. Jodilisän nauttiminen ilman varmaa tietoa jodin puutoksesta voi olla haitallista elimistölle ja johtaa sen sijaan päinvastaiseen tilaan. Se voi johtaa myös kilpirauhashormonin ylituotantoon, mikä voi pahimmassa tapauksessa johtaa struumaan.

Jodinpuute ilmenee aina kilpirauhashormonin puutteena, mutta kilpirauhashormonin puute ei välttämättä tarkoita jodin puutetta.

Jodin lähteitä

Jodin lähteitä ovat merenelävät. Jodia on lisätty myös ruokakaupoissa ja ravintoloissa myytävään suolaan ehkäisemään jodinpuutetta. Jodittomalla suolalla on kuitenkin paremmat leivontaominaisuudet kuin jodirikastetulla suolalla, mikä tarkoittaa, että valmisruuilla ja puolivalmisteilla on usein alhainen jodipitoisuus. Jos tiedät syöväsi paljon valmisruokia ja puolivalmisteita, voi olla hyvä idea miettiä muita jodin lähteitä  sekä ottaa lisäksi verinäyte joditasosi tarkistamiseksi.

Lihavuutta ja masennusta, joka ei liity kilpirauhaseen?

Kilpirauhanen vaikuttaa suoraan aineenvaihduntaan ja henkiseen hyvinvointiimme. On kuitenkin olemassa myös muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa. Yhä useammat tutkimukset osoittavat yhteyden suolistofloorassamme olevien bakteerien ja painomme välillä. Jos sinua kiinnostaa tietää lisää suolistosi hyvinvoinnista, meiltä löytyy siihen testi. Masennuksesta kärsiville voimme suositella Serotoniinitestiä, joka mittaa serotoniinin virtsasta.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Teet testin kotona yksinkertaisen virtsanäytteen avulla. Virtsa tulee kerätä toisesta aamuvirtsasta. Toinen aamuvirtsa tarkoittaa toista virtsaamiskertaa aamulla ylös noustuasi. Muista olla juomatta yhtä litraa enempää illalla ennen testin tekemistä. Huomaathan, että naisten ei tulisi tehdä testiä kuukautisten aikana.

Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Joditesti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *