ALENNUKSESSA!

Kortisolitesti

(1 tuotearvio)

79,00 

Kortisolia vapautuu, kun altistumme fyysiselle tai henkiselle stressille. Se on lisämunuaisissa tuotettu hormoni, joka auttaa sinua suoriutumaan paremmin fyysisesti ja henkisesti akuutissa stressitilanteessa. Pitkällä aikavälillä korkea kortisolitaso on haitallista elimistölle, mutta liian alhainen kortisolitaso ei myöskään ole hyväksi.

Kortisolitasot vaihtelevat päivän aikana, joten sylkinäyte kerätään useita kertoja päivässä. Näin saat kattavan arvion kortisolin tuotannostasi. Kortisolitason tulee olla korkeimmillaan aamulla herätessä ja laskea vähitellen päivän aikana. Kovassa stressissä taso voi muuttua liian korkeaksi tai matalaksi. Tämä testi mittaa biologisesti saatavilla olevaa, vapaata kortisolia seitsemän kertaa päivässä.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

Miten testi tehdään?

Kortisolitesti on sylkitesti, jonka näytteenotto tapahtuu kotona; se kerätään seitsemän kertaa 12 tunnin sisällä. Kolme ensimmäistä testiä yhdistetään yhdeksi aamuarvoksi, joten testituloksessasi näkyy yhteensä viisi arvoa: aamulla, 2 tuntia heräämisen jälkeen, 5 tuntia heräämisen jälkeen, 8 tuntia heräämisen jälkeen ja 12 tuntia heräämisen jälkeen. Näytteet lähetetään ISO-sertifioituun laboratorioon analysoitavaksi ja saat tuloksesi digitaalisesti.

Tietoa kortisolista

Kortisolia, jota kutsutaan myös kehon ”stressihormoniksi”, vapautuu, kun altistumme fyysiselle tai henkiselle stressille. Kortisolia muodostuu lisämunuaisissa ja se auttaa meitä suoriutumaan paremmin niin fyysisesti kuin henkisesti tilanteissa, jotka keho kokee akuutisti stressaaviksi. Pitkällä aikavälillä korkeat kortisolitasot ovat haitallisia ja vaarallisia elimistölle ja niistä voi seurata ongelmia, kuten korkea verensokeri, tyypin 1 diabetes tai korkea verenpaine. Toisaalta liian vähäinen kortisolin määrä elimistössä ei myöskään ole hyväksi. Jos kortisolitasot laskevat todella alhaisiksi, virtsaan voi erittyä suuria määriä natriumia, mikä voi johtaa hengenvaarallisiin tiloihin. GetTestedin testillä saat viitteitä siitä, tarvitsetko lisätutkimuksia sairauksille, jotka voivat aiheuttaa kortisolihäiriöitä.

Alhaisen kortisolitason oireita:

 • Väsymys
 • Lihasheikkous
 • Matala verenpaine
 • Ruokahaluttomuus
 • Pahoinvointi
 • Kuukautiskierron häiriöt

Korkean kortisolitason oireita:

 • Painonnousu
 • Väsymys
 • Sairastelu
 • Uniongelmat
 • Alentunut seksuaalinen halukkuus
 • Korkea verenpaine

Kortisolin toiminta

Kortisolilla on erilaisia ​​toimintoja kehossamme. Akuuteissa stressitilanteissa kortisolin eritys auttaa sinua suoriutumaan paremmin sekä fyysisesti että henkisesti. Kortisoli on myös tärkeä suoliston liikkeen kannalta ja se säätelee elimistön sokeri-, rasva- ja proteiiniaineenvaihduntaa. Pitkällä aikavälillä korkeat kortisolitasot ovat kuitenkin haitallisia elimistölle. Korkea kortisolitaso hidastaa rasvanpolttoa ja heikentää insuliiniherkkyyttä, mikä voi pitkällä aikavälillä johtaa liikalihavuuteen ja tyypin 2 diabetekseen. Saatat myös kärsiä kuukautishäiriöistä, lihasheikkoudesta sekä mielenterveysongelmista ja tulehduksista. Lisäksi kortisoli heikentää immuunijärjestelmän toimintaa, mikä altistaa meidät infektioille.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, ettei kortisolitaso liity aina stressitasoon. Fyysinen aktiivisuus lisää kortisolin eritystä kehossa, mutta toisin kuin stressin aiheuttaman erityksen aikana, fyysisen aktiivisuuden aikana erittyvä kortisoli vähentää lihaksissa esiintyvää tulehdusta. Lääketieteessä kortisoli tunnetaan parhaiten tulehdusta ehkäisevistä ja lihaksia heikentävistä vaikutuksistaan tulehdussairauksien hoidossa. Tällöin hoitoon yhdistetään usein kortisoni.

Kortisolin puutos

Kortisolitasojen tulee olla korkeimmillaan aamulla ja alhaisimmillaan illalla. Kortisoli säätelee rasvojen, sokereiden ja proteiinien aineenvaihduntaa. Kortisolin määrä riippuu siitä, mitä teet ja miten stressaantunut olet. Stressi voi nostaa kortisolitasoja, samoin kuin loukkaantuminen, kuume, tulehdukset tai liian korkea adrenaliini. Kortisoli säätelee myös immuunijärjestelmää ja vähentää turvotusta allergioiden ja hyönteisten puremien yhteydessä.

Kortisoli on hyvinvoinnillemme tärkeä hormoni. Sairaudet (kuten Addisonin tauti), voivat aiheuttaa hengenvaarallisen tilan, jotka vaativat yleensä lääkitystä. ”Lievemmät” vaivat voivat silti aiheuttaa valtavan stressin keholle ja mielelle, eikä niitä pidä jättää hoitamatta.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Kaikki testimme, mukaan lukien sylkinäytteemme, kerätään kotoa käsin. Testipakkaukseen sisältyy kaikki, mitä tarvitset testin ottamiseen sekä ohjeet. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

 1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
 2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
 3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
 4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Sylkitestistä riippuen, täytät syljellä eri määrän putkia, joten luethan alla olevat ohjeet huolellisesti ennen kuin teet testin:

Estrogeeni/Progesteroni: 1 putki (kerätään yhden viikon jälkeen ovulaatiosta, normaalisti kuukautiskierron päivänä 19-23)
Kortisoli: 7 putkea (kerätään 12 tunnin aikana aamusta iltaan)
Testosteroni: 3 putkea
Naisten/Miesten hormonitesti: 2 putkea (naiset: kerätään yhden viikon jälkeen ovulaatiosta, normaalisti kuukautiskierron päivänä 19-23)
DHEA: 2 putkea
Melatoniini: 1 putki (kerätään sunnuntai-iltana, jolloin se on lähetettävä laboratorioon maanantaina)

Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

Jos olet harjannut hampaasi, odota vähintään 30 minuuttia ennen testin suorittamista. Vältä testin tekemistä, jos ikenesi vuotavat. Vältä myös juomista, syömistä, nuuskaamista, tupakointia sekä purukumin pureskelua 30 minuuttia ennen testiä.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

1 arvio tuotteelle Kortisolitesti

 1. Matti

  Kiva saada vihdoin vastaus siihen, miksi olen tuntenut itseni niin uskomattoman väsyneeksi jo pitkään niin alhaisilla kortisoliarvoilla. Olen erittäin tyytyväinen!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *