Laktoosi-intoleranssitesti

89,00 

Epäiletkö, että sinulla voisi olla laktoosi-intoleranssi? Toisin kuin monet muut markkinoilla olevat halvemmat testit, tämä testi mittaa paitsi perinnöllistä laktoosi-intoleranssia myös hankittua intoleranssia. Hankittu laktoosi-intoleranssi voi kehittyä vuosien kuluessa.

Laktoosi-intoleranssitesti on yksinkertainen hengitystesti, jonka teet itse kotona ja lähetät sen jälkeen sertifioituun laboratorioon analysoitavaksi. Näyte kerätään viisi kertaa muutaman tunnin aikana luotettavan näytteen ja perusteellisen analyysin varmistamiseksi. Tarkat ohjeet saapuvat testin mukana.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

Kuinka testi tehdään?

Kun olet tehnyt tilauksesi, saat testauspakkauksen, joka sisältää kaiken mitä tarvitset näytteenottoon, lukuun ottamatta laktoosipitoista maitoa (550 ml), joka sinun on hankittava itse. Testi on hengitystesti, joka mittaa vedyn ja metaanikaasun pitoisuutta 550 ml maidon juomisen jälkeen. Näyte kerätään viisi kertaa kolmen tunnin sisällä. On parasta, jos otat näytteen tyhjällä vatsalla ja vältät syömistä ja juomista testijakson aikana. Näytteesi lähetetään laboratorioimme analysoitavaksi ja saat testituloksen digitaalisesti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

Laktoosi-intoleranssitesti

Laktoosi-intoleranssi tarkoittaa, että ohutsuolen kyky pilkkoa maitosokeria eli laktoosia on heikentynyt. Oireita ovat vatsakipu, ripuli ja ilmavaivat. Laktoosi-intoleranssi on vaaratonta, mutta se voi olla erittäin kiusallista sairastuneelle henkilölle. Usein laktoosi-intoleranssi ja  lehmänmaitoallergia (kutsutaan myös maitoproteiiniallergiaksi ja maitoallergiaksi) sekoitetaan keskenään. Maitoallergia aiheuttaa samanlaisia ongelmia, mutta hoidetaan eri tavalla. Me GetTestedillä voimme yksinkertaisen hengitystestin avulla selvittää, onko sinulla laktoosi-intoleranssi.

Laktoosi-intoleranssin syitä

Laktoosi-intoleranssi tarkoittaa, että olet yliherkkä laktoosille (maitosokerille). Laktoosi on hiilihydraatti, jota löytyy luonnostaan ​​maidosta ja muista maitotuotteista. Laktoosi-intoleranssi johtuu laktaasin puutteesta, mikä tarkoittaa, että sinulla on laktoosia ohutsuolessa pilkkovan entsyymin, laktaasin, puutos. Kehon on silloin vaikeampi omaksua laktoosin tarjoamia ravintoaineita. Mikäli henkilöllä ei ole riittävästi laktaasientsyymiä, laktoosi pysyy ohutsuolessa sulamattomana. Kun laktoosi siirtyy paksusuoleen, suolistobakteerit hajottavat sen sijaan pilkkoontumattoman laktoosin. Tästä seuraa kaasujen muodostumista, mikä voi johtaa vatsakramppeihin ja ripuliin. Jotta vaivasta pääsee eroon, henkilön tulee vähentää tai jättää pois laktoosia sisältävät ruuat ja juomat. Kun laktoosin määrää ruoassa vähenee tai poistuu kokonaan, oireet usein häviävät.

Laktoosi-intoleranssi on hyvin harvinainen alle 5-vuotiaiden lasten keskuudessa. Jos lapsella on vatsavaivoja, se johtuu useammin lehmänmaitoallergiasta, mutta syitä voi tietysti olla muitakin. On tärkeää saada oikea diagnoosi, jotta oikean ruoka-aineen osaa sulkea pois ja vaivasta pääsee eroon. Alta voit lukea laktoosi-intoleranssin eri syistä.

Primaarinen laktoosi-intoleranssi

Primaarinen laktoosi-intoleranssi on yleisin laktoosi-intoleranssityyppi. Se on perinnöllinen ja yleisempi Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Euroopassa. Primaarinen laktoosi-intoleranssi johtuu laktaasientsyymin tuotannon vähenemisestä, jota tarvitaan pilkkomaan maitosokeria, joka tunnetaan myös nimellä laktoosi. Laktaasin tuotanto alkaa yleensä vähentyä ihmisillä, joilla on perinnöllinen laktoosi-intoleranssi. Ihmisillä, joilla on primaarinen laktoosi-intoleranssi, eniten ongelmia aiheuttavat paljon maitosokeria sisältävät elintarvikkeet kuten maito. Toisaalta ruoat, jotka eivät sisällä niin paljon maitosokeria, toimivat usein hyvin. Esimerkkejä tällaisista ruoista ovat kova juusto, jogurtti, voi ja voita sisältävät margariinit.

Sekundaarinen laktoosi-intoleranssi

Sekundaarisessa laktoosi-intoleranssissa, joka tunnetaan myös tilapäisenä laktoosi-intoleranssina, ohutsuolen limakalvo on vaurioitunut esimerkiksi keliakian tai loisten vuoksi siinä määrin, että laktoosin imeytyminen heikkenee. Sekundaarinen intoleranssi paranee usein, kun juurisyy on hoidettu ja suolisto on parantunut.

Synnynnäinen laktoosi-intoleranssi

Synnynnäinen laktoosi-intoleranssi on hyvin harvinainen ja tarkoittaa, että elimistö ei pysty tuottamaan laktaasia ollenkaan. Toisin kuin primaarinen ja sekundaarinen (tilapäinen) laktoosi-intoleranssi, synnynnäinen laktoosi-intoleranssi on sairaus. Se tarttuu geneettisesti ja havaitaan jo syntymän jälkeen. Vauva saa vetisen ripulin heti, kun se alkaa syödä rintamaitoa tai rintamaidonkorviketta. Jotta vauva välttyisi ongelmilta, tarvitaan laktoositonta äidinmaitoa. Synnynnäisestä laktoosi-intoleranssista kärsivien tulee yleensä syödä mahdollisimman vähän maitosokeria sisältävää ruokaa koko elämänsä ajan.

Laktoosi-intoleranssi ja lehmänmaitoallergia

Monet sekoittavat keskenään laktoosi-intoleranssin  ja lehmänmaitoallergian (kutsutaan myös maitoproteiiniallergiaksi tai maitoallergiaksi), vaikka ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Jos olet allerginen maitoproteiinille, et siedä maidon proteiineja. Laktoosi-intoleranssissa maitosokeri tai laktoosi aiheuttaa ongelmia. Maitoproteiiniallergia johtuu siitä, että elimistön immuunijärjestelmä reagoi yhteen tai useampaan maidosta löytyvään proteiiniin. Immuunijärjestelmä tuottaa vasta-ainetta, niin kutsuttua immunoglobuliinia (IgE), joka aktivoi kehon immuunisoluja, aiheuttane tulehdusta. Oireita ovat oksentelu, vatsakipu, ripuli ja ihoreaktiot ihottuman ja nokkosihottuman muodossa sekä joissakin tapauksissa astma tai anafylaksia. Herkät maitoallergikot tarvitsevat joskus hyvin pieniä määriä reaktion saamiseen. Maitoproteiiniallergikoille ei suositella maitotuotteiden syömistä ja juomista. Myös maito- ja vuohenmaitotuotteet on suljettava pois. Myös maitotuotteet, jotka ovat laktoosittomia ja vähälaktoosiisia.

Koska laktoosi-intoleranssin ja lehmänmaitoallergian oireet ovat samankaltaisia, on erittäin tärkeää hakea apua ja tehdä verestä otettava testi oikean diagnoosin saamiseksi. GetTested tarjoaa sekä allergiatestejä että laktoosi-intoleranssitestejä.

Laktoosi-intoleranssin mittaaminen verestä vai DNA:sta?

Laktoosi-intoleranssissa uloshengitysilmassa on enemmän vetyä juotuasi 550 ml maitoa, koska laktoosia hajottavan laktaasientsyymin puute tarkoittaa, että laktoosi ei pilkkoudu kunnolla ja alkaa muodostamaan kaasuja paksusuolessa.

Laktoosi-intoleranssin DNA-testi osoittaa vain, onko perinnöllinen laktoosi-intoleranssi, mutta ei sitä, kärsitkö siitä.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Teet testin kotona hengitystestin avulla. Näytteesi kerätään muutaman tunnin aikana. Näyte lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

Muista välttää sellaisten elintarvikkeiden syömistä ja juomista, jotka sisältävät testattavaa ainetta. Jos testaat laktoosia, sinun tulee välttää laktoosin saantia ja jos testaat fruktoosia, sinun tulee välttää fruktoosin saantia.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Laktoosi-intoleranssitesti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *