Naisten hormonitesti

219,00 

Naisten hormonitesti on kortisolin, estrogeenin, progesteronin, testosteronin, DHEA:n sekä estrogeenin ja progesteronin välisen suhteen hormonaalinen analyysi, joka suoritetaan sylkitestillä. Monilla naisilla on nykyään haasteita kuten PMS, hedelmättömyys, väsymys, epäsäännölliset kuukautiset, PCOS sekä vaihdevuodet. Tällä testillä saat perusteellisen tutkimuksen niin sukupuolihormoneistasi kuin lisämunuaisten hormoneistakin.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

Mitä hormoneja naisten hormonitestissä mitataan

  • Kortisoli
  • Estradioli (E2)
  • Progesteroni
  • DHEA
  • Testosteroni
  • Estradiolin(E2) ja progesteronin välinen suhde

Hormonaalisen epätasapainon yleisiä oireita ovat

Mielialan vaihtelut, masennus, PMS, epäsäännölliset kuukautiset, PCOS, lapsettomuus, vaihdevuosien oireet, endometrioosi, seksuaalisen halukkuuden väheneminen, kipeät rinnat, runsaat kuukautiset, aivosumu, heikentynyt muisti, painonnousu, osteoporoosi, emättimen kuivuus, päänsärky, löysä uloste ennen kuukautisia sekä niiden jälkeen jne.

DHEA

DHEA on hormoni, jonka keho voi muuttaa sekä testosteroniksi että estrogeeniksi. Se on niin voimakas hormoni, että se luokitellaan anaboliseksi aineeksi. Stressi voi laskea DHEAn tasoja.

Normaalisti DHEA on korkeimmillaan 20-vuotiaana ja laskee vähitellen vuosien varrella. DHEA vaikuttaa suorituskykyyn, energiaan, tehokkuuteen, seksuaaliseen halukkuuteen, muistiin, lihasmassaan, ihoon, painoon, luumassaan ja sen on sanottu hidastavan vanhenemista.

Kortisoli

Tämä testi analysoi kortisoliarvosi aamulla. Jos haluat mitata koko vuorokauden kortisolitasosi, suosittelemme kortisolitestiä, jossa näyte kerätään 7 kertaa päivän aikana.

Kortisolia pidetään ”stressihormonina” ja sitä vapautuu, kun altistumme fyysiselle tai henkiselle stressille. Kortisolia muodostuu lisämunuaisissa ja se auttaa sinua suoriutumaan paremmin fyysisesti ja henkisesti ”akuutissa stressitilanteessa”. Liian korkea tai liian alhainen kortisolitaso ei ole hyväksi.

Estrogeeni

Naisten hormonitesti mittaa estradiolia (E2) sekä estradiolin ja progesteronin välistä suhdetta. Estradiolia pidetään tärkeimpänä estrogeenihormonina ja se tunnetaan naisen hedelmällisyyshormonina.

Progesteroni

Progesteroni on naisten ensisijainen sukupuolihormoni, joka vaikuttaa hedelmällisyyteen ja ovulaatioon. Se on sukupuolihormonien (testosteronin, estrogeenin ja kortisolin) esiaste ja tärkeä keskushermostolle. Muuttuneet progesteronitasot voivat aiheuttaa epätasapainoa muissa hormoneissa ja vaikuttaa tietoisuuteen, mielialaan sekä kognitiivisiin toimintoihin. Progesteronitasot vaihtelevat kuukautiskierron aikana ja nousevat ovulaation jälkeen.

Testosteroni

Testosteroni tunnetaan mieshormonina, mutta myös naiset tarvitsevat testosteronia, vaikkakin vähemmän kuin miehet. Testosteronia tarvitaan muun muassa energiaan, seksihaluun ja lihasten rakentamiseen. Liiallisia testosteronitasoja esiintyy naisilla, joilla on PCOS.

Hormonien toiminta

Progesteroni vaikuttaa muun muassa aivoihin, kollageenin tuotantoon, hedelmällisyyteen, keskittymiseen, luumassaan ja uneen.
Estrogeeni vaikuttaa muun muassa hedelmällisyyteen, ihoon ja hiuksiin ja uneen.
Testosteroni vaikuttaa muun muassa energiaan, kestävyyteen, lihasvoimaan ja seksihaluun.
DHEA:lla on rooli aineenvaihdunnassa, seksihalussa, muistissa, immuunijärjestelmässä, sydän- ja verisuonijärjestelmän toiminnassa ja stressissä.
Kortisoli vaikuttaa muun muassa stressiin ja hyvinvointiin.

Tämä testi sopii sinulle, joka haluat saada kokonaiskuvan hormoneistasi ja mitata kortisolitasosi. Jos olet mies, sinun kannattaa sen sijaan valita Miesten hormonitesti.

Kuinka naisten hormonitesti tehdään?

Testi on kotona tehtävä sylkitesti, jossa näyte kerätään kaksi kertaa päivän aikana. Ensimmäinen sylkinäyte otetaan heti heräämisen jälkeen ja toinen näyte 30 minuuttia ensimmäisen näytteen ottamisen jälkeen. Jos sinulla on kuukautiset, näyte tulee ottaa viikon kuluttua ovulaation jälkeen. Normaalien kuukautisten aikana ovulaatio tapahtuu yleensä kuukautiskierron 14. päivän paikkeilla ja tällöin testin tulisi tapahtua päivänä 21. Tämä tarkoittaa, että testi tehdään kuukautiskierron päivien 19-21 välillä. Tietysti voit tehdä testin myös, jos olet saavuttanut tai ohittanut vaihdevuodet (vaihdevuodet ja postmenopaussi).

Näyte lähetetään laboratorioon analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Kaikki testimme, mukaan lukien sylkinäytteemme, kerätään kotoa käsin. Testipakkaukseen sisältyy kaikki, mitä tarvitset testin ottamiseen sekä ohjeet. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Sylkitestistä riippuen, täytät syljellä eri määrän putkia, joten luethan alla olevat ohjeet huolellisesti ennen kuin teet testin:

Estrogeeni/Progesteroni: 1 putki (kerätään yhden viikon jälkeen ovulaatiosta, normaalisti kuukautiskierron päivänä 19-23)
Kortisoli: 7 putkea (kerätään 12 tunnin aikana aamusta iltaan)
Testosteroni: 3 putkea
Naisten/Miesten hormonitesti: 2 putkea (naiset: kerätään yhden viikon jälkeen ovulaatiosta, normaalisti kuukautiskierron päivänä 19-23)
DHEA: 2 putkea
Melatoniini: 1 putki (kerätään sunnuntai-iltana, jolloin se on lähetettävä laboratorioon maanantaina)

Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

Jos olet harjannut hampaasi, odota vähintään 30 minuuttia ennen testin suorittamista. Vältä testin tekemistä, jos ikenesi vuotavat. Vältä myös juomista, syömistä, nuuskaamista, tupakointia sekä purukumin pureskelua 30 minuuttia ennen testiä.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Naisten hormonitesti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *