Raudan puute -testi

49,00 

GetTestedin raudanpuutetesti on testi, joka mittaa ferritiinin pitoisuutta kehossa. Ferritiini on rautaa sitova ja varastoiva proteiini. Liian pieni arvo viittaa raudanpuutteeseen, joka voi johtaa anemiaan. Liian korkea arvo ei kuitenkaan ole hyvä, ja se voi tarkoittaa, että kehosi varastoi rautaa ja sen on vaikea päästä eroon siitä (hemokromatoosi), mikä voi olla ongelma, koska rauta on myrkyllistä liian suurina annoksina.

Testi suoritetaan kotona ns. kapillaariverikokeella, mikä tarkoittaa, että teet sormenpäähäsi pienen reiän ja puristat siitä muutaman tipan verta. Tämä lähetetään sitten laboratorioomme analysoitavaksi. Saat kaikki tarvitsemasi tarvikkeet testauspakkauksen mukana kotiisi.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Tuotetunnus (SKU): 1FE Osastot: , , ,

Kuinka testi tehdään

Testi otetaan kapillaariverestä kotioloissa, jolloin teet sormeesi pienen reiän josta puristat muutaman tipan verta. Näyte lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi. Saat kaikki tarvitsemasi tarvikkeet testauspakkauksen mukana, jonka saat tilattuasi tuotteen.

Tietoa raudasta

Rauta on mineraali, joka on tärkeä monille kehomme toiminnoille. Suurin osa raudasta tarvitaan hapen kuljettamiseen ja sitä löytyy punasoluista. Sitä tarvitaan aivojen normaalille kehitykselle ja immuunijärjestelmän toiminnalle. Sillä on myös suuri vaikutus moniin kehon entsyymeihin. Raudanpuute on yleistä varsinkin nuorilla naisilla. Ruoka sisältää kahden tyyppistä rautaa, joilla on eri kyky imeytyä elimistöön, rauta II (niin sanottu hemirauta) ja rauta III (ns. ei-hemirauta). Raudanpuutteella voi olla monia vakavia seurauksia kehossa, mutta jopa liian korkeat tasot ovat vaarallisia. Siksi on erittäin tärkeää ottaa verinäyte raudanpuutteen toteamiseksi ennen kuin otat rautalisiä.

Raudan puutos

Raudanpuute on yleistä varsinkin nuorilla naisilla, joilla on kuukautiset. Rautatasot ovat yleensä alhaisia tässä kohderyhmässä, mutta myös naispuolisilla pitkän matkan juoksijoilla, anorektikoilla ja hedelmällisessä iässä olevilla naisilla esiintyy alhaisia rautatasoja. Raskaan fyysisen rasituksen aikana punasoluja hajoaa, mikä vaikuttaa kehon rautatasoihin ja voi heikentää suorituskykyä, koska elimistö ei silloin saa optimaalisesti happea. Raudanpuutteen yleinen oire on yleinen väsymys, jossa väsymys johtuu kehon kudosten hapettamiseen tarvittavien punasolujen kutistumisesta. Toinen merkki raudan puutteesta on lisääntynyt alttius infektioille, sillä rauta on välttämätöntä immuunijärjestelmän toiminnalle. Masennus on myös yleinen oire, koska alhainen rautataso vaikuttaa negatiivisesti aivojen välittäjäaineeseen.

Rauta II (hemirauta) on liiallisissa määrissä keholle haitallista

Rauta II, ns. hemirauta, imeytyy helposti elimistöön ja sitä löytyy eläintuotteista, kuten lihasta, maksasta, kalasta, äyriäisistä ja munista. Hemiraudan haittana on, että elimistö imee tämän raudan aina itseensä riippumatta siitä, tarvitseeko elimistö sitä vai ei. Ylimääräinen hemirauta voi olla haitallista elimistölle, jos se ei kärsi raudanpuutteesta.  Sillä on monia negatiivisia terveysvaikutuksia, kuten haitallisten vapaiden radikaalien lisääntyminen ja lisääntynyt tulehdusaste kehossa. Liiallinen raudan saanti voi myös aiheuttaa kuparin puutetta ja maksavaurioita.

Rauta III (ei-hemirauta) ei imeydy kehoon helposti

Rauta III:ta kutsutaan useimmiten ei-hemiraudaksi. Tämän tyyppistä rautaa löytyy vihanneksista, kuten pinaatista, täysjyväviljasta ja palkokasveista. Elimistön on vaikea imeä tätä tyyppiä, mutta yhdessä C-vitamiinin kanssa rauta III muuttuu rauta II:ksi, mikä lisää kehoon imeytymistä. Kahvi, tee ja jotkin vihannekset heikentävät raudan imeytymistä, sekä hemi- että ei-hemiraudasta.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Testin teet itse kotona ns. kapillaariverikokeella. Tämä tarkoittaa, että sinun on tehtävä pieni pistos sormeen ja puristettava muutama tippa verta paperille tai koeputkeen. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Raudan puute -testi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *