Loistesti

219,00 

Loistesti mittaa 6 loista ulostenäytteestä Multiplex Real-time PCR:n avulla. Loiset voivat olla lepotilassa pitkään, jopa vuosia aiheuttamatta oireita, mutta voivat myöhemmin aktivoitua ja aiheuttaa ongelmia kuten IBS, ripuli, vatsakipu, väsymys, masennus tai nivelongelmia.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt
Tuotetunnus (SKU): 2A178 Osastot: , ,

Loiset aiheuttavat ripulia, kouristuksia, ilmavaivoja ja muita vatsaongelmia. Tämä testi testaa 6 erilaista loista ulosteesta hyödyntämällä menetelmää nimeltä ”Multiplex Real-time PCR”. Loiset voivat olla lepotilassa ja aiheuttaa ongelmia vuosia tartunnan jälkeen.

Voiko Iso-Britanniasta saada loisia?

Monet ihmiset yhdistävät loiset eksoottisiin maihin, mutta jopa Iso-Britanniasta voi saada loisia. Voit kantaa loisia tietämättäsi ja joskus ne aiheuttavat vain lieviä oireita. Loiset voivat olla lepotilassa pitkään, jopa vuosia aiheuttamatta oireita ja aktivoituvat vasta, kun immuunijärjestelmämme on jostain syystä heikentynyt. Joten oli sinulla loisia Isossa-Britanniassa tai muualla, voit kantaa niitä pitkään ennen kuin ne aiheuttavat terveysongelmia.

Mitä loisia testataan

 • Giardia lamblia
 • Entamoeba histolytica
 • Cryptosporidium spp.
 • Cyclospora cayetanensis
 • Blastocystis hominis
 • Dientamoeba fragilis

Yleisiä loistartunnan oireita

 • Vatsavaivat (krampit, ilmavaivat, ruokahalun menetys)
 • IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä)
 • Ripuli ja/tai ummetus
 • Pahoinvointi
 • Väsymys
  …ja monia muita

Loistesti vai jokin muu?

Jos sinulla on suolisto-ongelmia, voimme suositella myös muita suoliston terveystestejämme, jotka analysoivat suolistoflooraa, imeytymishäiriötä, vuotavan suolen oireyhtymää ja paljon muuta. Tarjoamme suppeampia ja  kattavampia suolistotestejä. Jos epäilet hiivaa, meillä on valikoimassamme erillinen testi tämän mittaamiseen. Saatavilla on myös SIBO -testi, joka tehdään hengityksestä otettavalla näytteellä, joka mittaa bakteerien liikakasvua ohutsuolessa.

Testistä

Testi tehdään menetelmällä nimeltä ”Multiplex Real-time PCR”:

 • Havaitsee pienimmätkin loismäärät
 • Ei anna vääriä positiivisia tuloksia
 • Näytteen voi lähettää postitse
 • Luotettavat tulokset jopa oireettomilla henkilöillä

Kaikki terveystestimme, mukaan lukien ulosteesta otettavan näytteet, tehdään kotoa käsin. Kaikki testin suorittamiseen tarvittava tieto on testauspakkauksessa. Näyte lähetetään ISO-sertifioituun laboratorioon analysoitavaksi, ja saat testitulokset digitaalisesti.

Loisista

Blastocystis hominis
Blastocystis hominis -tartunnan voi saada ilman oireita. Oireet ilmenevät usein, kun olemme alttiina stressille, sairauksille tai vastaaville. Yleisiä oireita ovat ripuli, ummetus, turvonnut vatsa, vatsakipu ja laihtuminen. Jotkut tutkimukset osoittavat, että Blastocystis hominisin ja Hashimotosin (kilpirauhasen autoimmuunisairaus) välillä on yhteyksiä.

Dientamoeba fragilis
Dientamoeba fragilis on yleinen loinen, ja voit saada tartunnan ilman oireita. Yleisiä oireita ovat ripuli ja vatsakipu. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että IBS:n ​​ja dientamoeba fragiliksen välillä on yhteys.

Giardia lamblia
Giardia lamblia voi selviytyä vedessä (jopa lievästi klooratussa vedessä) useita kuukausia, ja siksi on yleisempää, että tartunnan saa kesäkuukausina, kun vahingossa nielee saastunutta vettä tai ruokaa. Yleisiä oireita ovat turvotus, pahoinvointi, epämukavuus ja väsymys.

Entamoeba histolytica
Entamoeba histolytica on suhteellisen yleinen, mutta aiheuttaa oireita vain noin 10-20 %:lle tartunnan saaneista, ja siksi sitä voi olla vaikea havaita. Se on suoliston tarttuva sairaus ja aiheuttaa oireita, kuten ripulia ja oksentelua. Loinen leviää saastuneen veden ja ruoan välityksellä, joten hyvä käsihygienia on avainasemassa näiden loisten ehkäisyssä. Yleisin köyhissä maissa.

Cryptosporidium species
Cryptosporidiumia esiintyy kaikkialla maailmassa ja tartunta tapahtuu usein syömällä/juomalla loisen saastuttamaa ruokaa/vettä. Sekä ihmiset että eläimet voivat saada tartunnan ulosteen välityksellä. Loinen voi tarttua myös ihmisten välillä ja eläimistä ihmisiin. Oireet ovat usein vakavia, ja niihin liittyy ripuli sekä vatsakipu.

Cyclospora cayetanensis
Cyclospora cayetanensis on yleisin trooppisissa maissa ja tarttuu useimmiten tuoreiden ja käsittelemättömien kasvituotteiden välityksellä. On yleistä, että oireet tulevat ja menevät ajan myötä, yleisimpiä oireita ovat ripuli, pahoinvointi, vatsakipu ja laihtuminen.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Kaikki testimme, mukaan lukien ulostenäytteemme, kerätään kotoa käsin. Testipakkaukseen sisältyy kaikki, mitä tarvitset testin ottamiseen sekä ohjeet. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

 1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
 2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
 3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
 4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Loistesti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *