Estrogeeni- ja progesteronitesti

(2 tuotearviota)

89,00 

Hormonaalinen epätasapaino on valitettavan yleistä nykypäivänä, erityisesti naisilla. Yleisiä oireita ovat mm. PMS, kuukautiskivut, epäsäännölliset kuukautiset, kipeät rinnat ja vaihdevuosien oireet. Mittaamalla estrogeenia, progesteronia ja näiden kahden hormonin välistä suhdetta näet, ovatko hormonit tasapainossa ja mitä sinun kannattaisi tehdä.

Sylkitesteillä mitataan vastaanottajareseptoreihin saapuvia aktiivisia hormoneja. Syljestä mitattuna hormonien vaihtelu on selkeämpää. Testi sopii niin naisille kuin miehille, koska myös miehet voivat olla epätasapainossa näiden hormonien suhteen. Saat erilaisia ​​viitearvoja riippuen siitä, mihin kategoriaan kuulut.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

Estrogeenin toiminta

Estrogeeni on testosteronin naispuolinen vastine ja sitä tuotetaan munasarjoissa. Tämä testi mittaa estradiolia (E2), jota pidetään tärkeimpänä ja tehokkaimpana kolmesta estrogeenihormonista.

Estrogeenilla on monia tärkeitä tehtäviä kehossa. Sen lisäksi, että estrogeeni on tärkeä naisten luustolle, se myös lisää veren HDL-hiukkasten estrogeenitasoja, joilla on verisuonia suojaava vaikutus. Lisäksi estrogeeni edesauttaa kasviperäisten omega-3-rasvojen muuttumista DHA-rasvahapoiksi kehossa. Ne ovat on tärkeitä aivojen toiminnalle.

Estrogeeni stimuloi myös kasvua, erityisesti kohdussa ja rintarauhasissa. Tämä tarkoittaa, että hormoni voi lisätä solujen jakautumisnopeutta näissä kudoksissa, mikä voi siten lisätä syöpäriskiä. Mitä kauemmin olet alttiina estrogeenille (varhaiset kuukautiset ja myöhäiset vaihdevuodet), sitä suurempi riski on sairastua syöpään. Estrogeeni myös säätelee tyypillistä rasvan jakautumista naisilla, joilla on enemmän rasvaa lantion, rintojen ja reisien ympärillä. Kun olet ylipainoinen, kehon estrogeenitasot nousevat ja yksi syy tähän on  testosteronin muuttuminen estrogeeniksi rasvakudoksessa. Mitä enemmän rasvaa sinulla on, sitä korkeampi on myös estrogeenipitoisuus.

Estrogeeni on elintärkeä sekä miesten että naisten immuunijärjestelmälle ja muistille. Se myös ehkäisee osteoporoosia ja suojaa sydän- ja verisuonisairauksilta. Testosteronin tavoin estrogeenilla on lisäksi rasvaa polttava ja lihaksia rakentava vaikutus. Vaihdevuodet ylittäneillä naisilla, joilla on alhainen estrogeenitaso, on suuri riski menettää luumassaa ja kärsiä osteoporoosista.

Estrogeenin puutos

Estrogeenin määrä vähenee vaihdevuosien aikana, mutta se voi laskea myös stressin, ravitsemuksen puutteen ja intensiivisen urheilun vuoksi. Estrogeenin puutos voi vaikuttaa kehoon monin tavoin ja oireita voivat olla esimekiksi mielialan vaihtelut, limakalvojen kuivuminen ja painonnousu. Jos epäilet kärsiväsi estrogeenin puutteesta, on tärkeää selvittää, onko estrogeenin taso alhainen vai johtuvatko oireesi jostain muusta.

Hormonaalisen epätasapainon yleisiä oireita:

 • Matala progesteroni
 • Epäsäännöllinen kuukautiskierto
 • PMS ja arat rinnat
 • Hedelmättömyys
 • Päänsärky / migreeni
 • Mielialan vaihtelut / masennus
 • Painonnousu
 • Endometrioosi

Alhainen estrogeeni:

 • Kipu yhdynnän aikana
 • Virtsatietulehdukset
 • Väsymys
 • Keskittymisvaikeudet
 • Epäsäännölliset tai poissa olevat kuukautiset
 • Mielialan vaihtelut / masennus
 • Heikompi luuston rakenne

Korkea estrogeeni:

 • Turvotus
 • Turvonneet ja kipeät rinnat
 • Alentunut seksuaalinen halu
 • Epäsäännöllinen kuukautiskierto
 • Hiustenlähtö
 • Painonnousu
 • PMS
 • Fibrokystiset rinnat

Hormonaalisessa epätasapainossa oireet voivat joskus olla samankaltaisia. On siis hyvä ensin mitata hormonitasosi, jotta voit tukea kehosi hyvinvointia oikealla tavalla.

Milloin näyte tulee ottaa?

Naisten tulee ottaa näyte viikon kuluttua ovulaation alkamisesta. Tämä tarkoittaa, että normaalissa kierrossa näyte tulee kerätä päivien 19-23 välillä. Jos näin tapahtuu viikonloppuna, pyydämme sinua säilyttämään sylkinäytteen jääkaapissa, kunnes lähetät näytteen laboratorioon maanantaina. Naiset, jotka ovat saavuttaneet vaihdevuodet, voivat ottaa näytteen milloin tahansa kuukauden aikana.

Muuta

Monet naiset haluavat testata estrogeenia/progesteronia yhdessä kortisolitestin kanssa. Kortisoli on kehon stressihormoni. Koska kortisolia tuotetaan progesteronista, on olemassa hypoteesi, että stressissä oleva keho asettaa kortisolin tuotannon etusijalle. Tällöin progesteronitasot voivat laskea. Tarjoamme myös kattavamman hormonitestin; Naisten hormonitestin. Se analysoi estrogeenin lisäksi progesteronia ja niiden välistä suhdetta, DHEA:ta, testosteronia ja kortisolia.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Kaikki testimme, mukaan lukien sylkinäytteemme, kerätään kotoa käsin. Testipakkaukseen sisältyy kaikki, mitä tarvitset testin ottamiseen sekä ohjeet. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

 1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
 2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
 3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
 4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Sylkitestistä riippuen, täytät syljellä eri määrän putkia, joten luethan alla olevat ohjeet huolellisesti ennen kuin teet testin:

Estrogeeni/Progesteroni: 1 putki (kerätään yhden viikon jälkeen ovulaatiosta, normaalisti kuukautiskierron päivänä 19-23)
Kortisoli: 7 putkea (kerätään 12 tunnin aikana aamusta iltaan)
Testosteroni: 3 putkea
Naisten/Miesten hormonitesti: 2 putkea (naiset: kerätään yhden viikon jälkeen ovulaatiosta, normaalisti kuukautiskierron päivänä 19-23)
DHEA: 2 putkea
Melatoniini: 1 putki (kerätään sunnuntai-iltana, jolloin se on lähetettävä laboratorioon maanantaina)

Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

Jos olet harjannut hampaasi, odota vähintään 30 minuuttia ennen testin suorittamista. Vältä testin tekemistä, jos ikenesi vuotavat. Vältä myös juomista, syömistä, nuuskaamista, tupakointia sekä purukumin pureskelua 30 minuuttia ennen testiä.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

2 arviota tuotteelle Estrogeeni- ja progesteronitesti

 1. Elli

  Epäilin, että hormonini ovat epätasapainossa ja oli kiva saada asia varmistettua. Jokaisen naisen, jolla on PMS ja/tai kuukautisongelmia, tulisi tehdä tällainen testi.

 2. Kristin

  Hyvä testi, edullinen, hyvä asiakastuki ennen ja jälkeen testin.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *