Ruoka-aineintoleranssitesti kotoa käsin
Kaikki testimme, mukaan lukien ruoka-aineintoleranssitesti, tehdään kotona ja lähetetään sitten laboratorioimme analysoitavaksi. Saat vastauksesi myöhemmin digitaalisessa muodossa.
Tärkeää
Jos teet ruoka-aineintoleranssitestimme, on tärkeää, että olet altistunut testattavalle ruoka-aineelle, viimeisen kolmen kuukauden aikana. Jos altistumisesta on kulunut pidempi aika, on olemassa riski, ettei se näy testituloksessa.
Ruoka-aineintoleranssitesti 40 (IgG4) testaa seuraavat ruoka-aineet:
- Lohi
- Turska
- Silli
- Katkarapu
- Simpukka
- Sianliha
- Nauta
- Kana
- Vehnä
- Ruis
- Kaura
- Maissi
- Riis
- Tattari
- Amarantti
- Porkkana
- Selleri
- Kaali
- Valkosipuli
- Sipuli
- Vihreät herneet
- Vihreät pavut
- Soija
- Maapähkinä
- Tomaatti
- Kurkku
- Peruna
- Sinappi
- Kananmunanvalkuainen
- Kananmunankeltuainen
- Maito
- Vuohenmaito
- Lampaanmaito
- Appelsiini
- Banaani
- Omena
- Kiivi
- Hasselpähkinä
- Saksanpähkinä
- Manteli
Ennen näytteenottoa
Suosittelemme, että olet altistunut testattavalle ruoka-aineelle viimeisen kolmen kuukauden aikana ennen näytteenottoa. Jos kyseiselle ruoka-aineelle altistumisesta on kulunut yli kolme kuukautta, on mahdollista, että tulos ei välttämättä näytä tätä.
ELISA-menetelmä
Ruoka-aineintoleranssitesti toteutetaan menetelmällä nimeltä ELISA (entsyymivälitteinen immunosorbenttimääritys), joka on analyyttinen tekniikka, joka on suunniteltu havaitsemaan ja kvantifioimaan liukoisia aineita, kuten peptidejä, proteiineja, vasta-aineita ja hormoneja. Tässä menetelmässä itse antigeeni (kohdemakromolekyyli) immobilisoidaan kiinteälle pinnalle (mikrolevylle) ja kompleksoidaan sitten vasta-aineen kanssa, joka on kytketty reportterientsyymiin. Havaitseminen suoritetaan mittaamalla reportterientsyymin aktiivisuus inkuboimalla sopivan substraatin kanssa mitattavissa olevan tuotteen tuottamiseksi. ELISA-testin tärkein elementti on hyvin spesifinen vasta-aine-antigeenivuorovaikutus.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.