Serotoniinitesti

75,00 

Serotoniini on keskushermoston välittäjäaine, joka vastaa monista aivojen hormonaalisista säätelyistä. Serotoniinin puute voi johtaa mielialahäiriöihin, unihäiriöihin ja masennukseen. Jos sinulla on ollut oireita, joiden alkuperää et ymmärrä (erityisesti unihäiriöitä tai mielialan vaihteluita) voit joutua testaamaan serotoniinin pitoisuuden nähdäksesi, tarvitsetko lääketieteellistä hoitoa.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt
Tuotetunnus (SKU): 1SE Osastot: , , ,

Mitä serotoniini on?

Serotoniini on hormoni, joka on valmistettu välttämättömästä aminohaposta tryptofaanista. Serotoniini on tärkeä monille kehon toiminnoille, mukaan lukien aivoille ja ruoansulatuskanavalle. Se vaikuttaa myös verenkiertoon auttamalla verihiutaleita hyytymään.

Serotoniinin puutos

Serotoniinitasot ovat osittain riippuvaisia aminohaposta tryptofaanista, koska se on serotoniinin esiaste, mutta myös suoliston terveydestä, koska 90 % serotoniinistamme tuotetaan suolistossamme. Myös useat vitamiinit ja kivennäisaineet ovat tärkeitä serotoniinin tuotannossa – liiallinen alkoholi, kofeiini ja makeutusaineet voivat estää elimistön serotoniinituotantoa. Krooninen stressi ja ahdistus estävät myös aivoja tuottamasta riittävästi serotoniinia. Serotoniinin puutos voi vaikuttaa fyysiseen ja henkiseen terveyteen, ja sitä voi joskus olla vaikea tunnistaa. Kun serotoniinista on suuri puute, se voi aiheuttaa esimerkiksi mielialavaihteluja, stressiä ja masennusta. Kiinnitä huomiota joihinkin alla lueteltuihin varoitusmerkkeihin, jos pohdit, voiko sinulla olla alhainen  serotoniinin taso:

  • Ahdistus
  • Ärsyyntyneisyys
  • Masennus
  • Pelko
  • Uniongelmat

Serotoniini ja suolisto

Suurin osa serotoniinistamme tuotetaan suolistossa; noin 90 %. Tutkimukset osoittavat yhä enemmän yhteyksiä suolistoflooran epätasapainon ja sairauksien, kuten masennuksen, välillä. Tämän korrelaation vuoksi on tärkeää ylläpitää hyvää ruoansulatuskanavan terveyttä, koska se vaikuttaa mielenterveyteemme.

Ennen näytteenottoa

SSRI-lääkkeet (masennuslääkkeet), 5-HTP tai tryptofaani vaikuttavat testitulokseen. 5-HTP ja tryptofaani voivat lisätä elimistön omaa serotoniinin tuotantoa, mikä siten vaikuttaa testitulokseen. Koska SSRI-lääkkeet (masennuslääkkeet) saavat serotoniinin pysymään veressä pidempään sen sijaan, että se imeytyisi soluihin, ne vaikuttavat myös testituloksiisi. Jos haluat, että nämä lisäravinteet näkyvät testituloksessa, voit jatkaa niiden ottamista normaalisti. Jos kuitenkin haluat tietää luonnollisen tuotantosi ilman näiden tuotteiden vaikutusta, sinun tulee välttää niiden ottamista 5-7 päivää ennen näytteenottoa

Miten testi tehdään?

Serotoniinitesti mitataan virtsasta. Kun olet tehnyt tilauksesi, lähetämme sinulle testauspakkauksen, joka sisältää kaikki näytteenottoon tarvitsemasi tarvikkeet. Virtsa kerätään aamuvirtsasta ja lähetetään sitten laboratorioon analysoitavaksi. Saat tuloksesi digitaalisesti, kun laboratorio on analysoinut testisi. Testi lähetetään meiltä huomaamattomassa laatikossa.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Teet testin kotona yksinkertaisen virtsanäytteen avulla. Virtsa tulee kerätä toisesta aamuvirtsasta. Toinen aamuvirtsa tarkoittaa toista virtsaamiskertaa aamulla ylös noustuasi. Muista olla juomatta yhtä litraa enempää illalla ennen testin tekemistä. Huomaathan, että naisten ei tulisi tehdä testiä kuukautisten aikana.

Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Serotoniinitesti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *