D-Vitamiinitesti

49,00 

D-vitamiini on steroidihormoni, jolla on monia tärkeitä toimintoja kehossa, kuten immuunijärjestelmä, verensokeritasot, hermojärjestelmä, sydänlihaksen toiminta, luusto ja paljon muuta. D-vitamiinia syntyy ensisijaisesti suorasta auringonvalosta iholla, mutta sitä voidaan jossain määrin saada myös ravinnosta.

Koska sillä on niin tärkeä rooli kehossamme, omien D-vitamiinitasojen tutkiminen on tärkeää jotta voi ehkäistä puutostilaa ja tarvittaessa käyttää D-vitamiiniravintolisiä. Voit tehdä testin helposti itse kotona ja lähettää sen sitten laboratorioon analysoitavaksi. Näyte otetaan verinäytteenä sormenpäästä.

GetTested tarjoaa kattavan aineenvaihduntatestin, jonka avulla voit selvittää, tarvitsetko D-vitamiinilisää vai et.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

D-Vitamiini on tärkeää vahvalle luustolle

D-vitamiini säätelee suolistosta verenkiertoon poimittavan kalsiumin määrää. Matala D-vitamiinitaso voi lisätä osteoporoosin ja luunmurtumien riskiä. Kun naisilla luustoa ylläpitävän estrogeenin taso laskee, tämä nostaa vaihdevuosien riskiä yhdistettynä muihin tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden puutokseen. Anoreksiaa sairastavilla henkilöillä on myös suurempi riski, sillä heillä on taipumusta ravintoainepuutokseen, mukaan lukien D-vitamiinin puutokseen sekä alentuneeseen estrogeenitasoon. Riskitekijöitä ovat myös elämäntapatekijät, kuten tupakointi, stressi ja fyysinen aktiivisuus.

Tuleeko D-vitamiinia nauttia lisäravinteena jos viettää paljon aikaa auringossa?

Maailman terveysjärjestön arvion mukaan noin miljardi ihmistä kärsii D-vitamiinin puutteesta. Tämä koskee etenkin niitä, jotka asuvat ympärivuotisesti pilvisillä alueilla. Kun altistumme auringonvalolle (UV-säteilylle), kolesteroli muuttuu kehossa D-vitamiiniksi (D3, aktiivinen muoto). UV-säteilyn tiedetään lisäävän ihosyövän riskiä ja nopeuttavan ikääntymistä, mutta samaista säteilyä tarvitaan aktiivisen D-vitamiinin muodostumiseen ihossa. Säteilylle altistuminen sekä ihon kyky muuttaa D-vitamiinia, riippuu altistuvan ihon määrästä sekä ihonväristä (melaniinin määrästä). Se riippuu myös vuodenajasta, maantieteellisestä asuinpaikasta ja siitä, kuinka paljon aikaa vietät ulkona. Ihmisillä, joilla on tummempi iho, on vaikeampi muodostaa vitamiinia kuin ihmisten, joilla on vaaleampi iho. Siksi heidän on altistuttava enemmän auringolle saadakseen saman määrän D-vitamiinia.

D-vitamiinin puutos on yleinen

Normaali D-vitamiinitaso on tärkeää kehon solutuotannolle. Alhainen taso voi johtaa valkosolujen vähenemiseen, mikä johtaa alentuneeseen vastustuskykyyn ja altistaa infektioille. D-vitamiinin puute voi myös johtaa lihasten ja luuston heikentymiseen sekä korkeaan verenpaineeseen. On myös tutkimuksia, jotka osoittavat vahvan yhteyden D-vitamiinin puutoksen, sydän- ja verisuonisairauksien, masennuksen ja tiettyjen syöpien välillä.

Erityisen alttiita D-vitamiinin puutteelle ovat iäkkäät ihmiset, joiden kyky tuottaa vitamiinia elimistössä on heikentynyt. Vanhemmat ihmiset viettävät yleensä myös vähemmän aikaa auringonpaisteessa.

Ruokavaliossa D-vitamiinin lähteitä ovat pääasiassa rasvaiset kalat (kuten lohi ja makrilli), maitotuotteet, munankeltuaiset ja liha. Aktiivista D-vitamiinia ei löydy vihanneksista ollenkaan, joten eläimet ja maitotuotteet kokonaan pois jättäneillä on vielä suurempi riski kehittää D-vitamiinin puutostila.

D-vitamiiin puutostilan oireita

D-vitamiinin puutos ilmenee monien oireiden kautta:

  • Väsymys, uupumus
  • Huonotuulisuus
  • Uniongelmat
  • Pää- ja niskasärky
  • Lihasheikkous
  • Tulehdusalttius

Kuinka D-vitamiini testataan

D-vitamiinitesti tehdään verinäytteestä (veriseerumi). Tilauksen jälkeen saat kotiisi testauspakkauksen joka sisältää kaikki tarvtisemasi tarvikkeet voidaksesi suorittaa näytteenotto kotona. Näyte otetaan kapillaariverestä, joka tarkoittaa sitä että veri kerätään pistämällä pieni reikä sormenpäähän. Näyte lähetetään sen jälkeen laboratorioon, joka analysoi näytteesi ja toimittaa sinulle tulokset digitaalisessa muodossa. Nopeaa, helppoa ja yksinkertaista!

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Testin teet itse kotona ns. kapillaariverikokeella. Tämä tarkoittaa, että sinun on tehtävä pieni pistos sormeen ja puristettava muutama tippa verta paperille tai koeputkeen. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “D-Vitamiinitesti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *