B12-Vitamiinitesti

69,00 

B12-vitamiinilla on tärkeä rooli kehossamme ja se on meille välttämätön vesiliukoinen vitamiini. Elimistö ei voi tuottaa sitä itse jolloin sitä on saatava ruokavalion kautta. B12-vitamiinia on kahta eri tyyppiä, aktiivinen muoto (kutsutaan usein aktiiviseksi B12-vitamiiniksi) ja inaktiivinen muoto. Aktiivinen muoto, joka on sitoutunut transkobalamiiniproteiiniin, on se, jota kehon solut voivat käyttää. Nykyisin standarditesteillä mitataan B12:n kokonaismäärää kehossa, joka sisältää sekä inaktiivisen että aktiivisen B12:n.

Jos olet huolissasi väsymyksestä, kilpirauhasongelmasta tai jostain muusta, se voi liittyä alhaisiin B12-tasoihin ja on tärkeää, että tutkitutat aktiivisen B12-vitamiinin tasosi. B12-kokonaistesti voi näyttää normaalit tasot huolimatta siitä, että elimistön tarvitsema aktiivinen B12-muoto on liian alhainen, sillä tämä osuus on vain 10-30 % B12:n kokonaismäärästä. Tämä testi analysoi B12:n aktiivisen muodon.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt
Tuotetunnus (SKU): 1VB Osastot: , , ,

Tietoa B12-Vitamiinista

B12 on välttämätön vitamiini ja kuuluu vesiliukoisiin vitamiineihin. Se, että se on välttämätön, tarkoittaa, että elimistö ei kykene tuottamaan sitä itse, jolloin sitä on saatava ruuan mukana.

Yksi B12:n tärkeimmistä tehtävistä on DNA:n tuotanto. Jos elimistö ei pysty tuottamaan DNA:ta, solut eivät voi jakautua, mikä on välttämätöntä, jotta rikkinäiset ja huonokuntoiset solut saataisiin korvattua uusilla. B12:ta tarvitaan myös hermojen myelinisaatioon (hermoja eristävien rasvojen muodostumiseen) ja proteiiniaineenvaihdunnan aikana luonnollisesti muodostuvan homokysteiinin hajoamiseen.

Tämä B12-vitamiinitesti mittaa holotranskobalamiinia, joka on B12:n aktiivinen muoto kehossa. Aktiivinen B12 on turvallinen merkkiaine B12-puutoksen havaitsemiseen, koska se on herkempi kuin MMA (metyylimalonaatti).

B12-vitamiinilla on  erityinen imeytymismekanismi

B12 kuuluu vesiliukoisiin vitamiineihin, mutta ei todellisuudessa liukene veteen tai rasvaliukoisiin aineisiin. B12:n imeytyminen elimistöön vaatii erityisen mekanismin, niin sanotun sisäisen tekijän (IF). Sisäistä tekijää tuottavat happea muodostavat solut mahalaukun seinämässä, ja se toimii B12:n kantajana vereen. Sisäinen tekijä kiinnittyy B12:een ja kuljettaa sen suolen seinämän läpi vereen ja maksaan, jossa se joko varastoituu tai kuljetetaan niihin kehon osiin, jotka tarvitsevat B12-vitamiinia.

Keho varastoi B12-vitamiinin maksaan ja voi pitää sitä varastossa jopa 20 vuotta. Toisin kuin muut B-vitamiinit, elimistö ei tarvitse säännöllistä B12-vitamiinin saantia, jos varasto on täynnä maksan varastoinnin ansiosta. Samalla on tärkeää muistaa, että tietyillä ihmisryhmillä on suuri riski saada B12-puutos. Vegaanien lisäksi myös alkoholisteilla ja suolileikkauspotilailla on suuri riski saada B12-puutos. Syynä on se, että näillä ryhmillä saattaa olla vähentynyt sisäisen tekijän tuotanto ja ilman tätä elimistö ei voi imeyttää B12:ta suolistosta.

Vegaanit ja B12-vitamiinin puutos

B12-vitamiinia on luonnollisesti eläinperäisissä elintarvikkeissa, mikä tarkoittaa, että vegaanilla on suuri riski saada puutos. Yleisiä oireita ovat väsymys, heikkous, kalpea iho, sydämentykytykset ja mielenterveysongelmat, kuten masennus ja muistin menetys. Vakava puutos voi johtaa pernisioosiin anemiaan (erityinen anemian tyyppi) sekä neurologisiin oireisiin, jotka ilmenevät pistelynä ja lihasheikkoutena ja jotka voivat myös muuttua ns. polttavien jalkojen oireyhtymäksi (jolloin myeliini ei pysty muodostumaan eikä täten eristämään hermoa). Vegaaneille B12-lisäaineet ovat välttämättömiä. Se, kuinka alhaiset tasot kehossa ovat, riippuu suurelta osin maksan varastoista vegaaniruokavalioon siirtyessä.

 

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Testin teet itse kotona ns. kapillaariverikokeella. Tämä tarkoittaa, että sinun on tehtävä pieni pistos sormeen ja puristettava muutama tippa verta paperille tai koeputkeen. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “B12-Vitamiinitesti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *