Kolesterolitesti

49,00 

Nykyään monilla ihmisillä on tietämättään korkea kolesteroli, koska heillä ei ole oireita ja siksi on tärkeää testata itsensä säännöllisesti. Miehiä suositellaan testaamaan itsensä 35-vuotiaasta alkaen ja naisille 45-vuotiaasta alkaen. GetTestedin kolesterolimittaus mittaa kolesterolin, LDL:n, HDL:n, triglyseridit ja LDL/HDL-suhteen.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt
Tuotetunnus (SKU): 1CH Osastot: , ,

Tietoa kolesterolista

Kolesterolia tarvitaan sekä steroidihormonien rakennuspalikkana että soluseiniemme ainesosana ja sappihapon tuotannossa. Aivojen solut tarvitsevat myös suuria määriä kolesterolia ja jos elimistö saa liian vähän kolesterolia, solujen jakautuminen kärsii ja aivot eivät toimi optimaalisesti. Kolesterolia muodostuu luonnollisesti maksassa, mutta se voi imeytyä myös ruoan kautta.

Kolesteroli kulkeutuu veressä niin sanotuissa lipoproteiineissa, jotka ovat rasvojen kuljetushiukkasia. Korkea LDL-kolesteroli (tunnetaan myös nimellä ”paha kolesteroli”) aiheuttaa terveysongelmia, kuten korkeaa verenpainetta ja muita sydän- ja verisuonitauteja. On tärkeää seurata kehon kolesterolitasoja ja luoda hyvä tasapaino LDL:n ja HDL:n välillä. GetTested tarjoaa yksinkertaisen verikokeen avulla tehtävän testin, jossa saat vastaukset sekä kolesteroliarvoosi että näiden arvojen väliseen tasapainoon.

Mitä kolesterolitesti mittaa

Testi tarjoaa sinulle vastaukset seuraaviin arvoihin:

  • Kolesteroli
  • LDL-kolesteroli
  • HDL -kolesteroli
  • LDL / HDL suhdeluku
  • Triglyseridit

Kolesterolin toiminta

Kolesteroli on lipidi eli rasva-aine, jota syntyy maksassa ja joka stabiloi solukalvojamme ja edistää rasva-aineenvaihduntaa. Kolesteroli on tärkeä steroidihormonien (estrogeenin ja kortisolin) ja D-vitamiinin tuotannossa. Kolesterolia saadaan jossain määrin ravinnon kautta, mutta sitä myös syntetisoituu elimistössä. Sen liukoisuus veteen on heikko, joten se ei kulkeudu vapaasti veressä. Jotta se pääsee kulkeutumaan veressä, kolesteroli on kapseloitu niin sanottuihin kantajaproteiineihin (lipoproteiineihin), joilla on vesiliukoinen ulko- pinta ja rasva- liukoinen sisus. Nämä kantajaproteiinit toimivat ikään kuin”matkalaukkuina” eri kohteiden välillä. On olemassa erilaisia proteiineja, joiden funktiona on kuljettaa kolesterolia eri puolille kehoa.

Hyvä ja paha kolesteroli

Kaikissa kehosi soluissa on oltava kolesterolia, jotta ne pystyvät rakentumaan. Kolesterolia tarvitaan myös, kun elimistö tuottaa hormoneja, sappihappoja ja tiettyjä vitamiineja. Koska kolesteroli on rasvaliukoinen aine, se on pakattava niin sanotuiksi kantajaproteiineiksi (lipoproteiineiksi), jotta se pääsee kulkeutumaan veressä. Kaksi kantajaproteiinia, jotka kuljettavat kolesterolia kehossa, ovat LDL (low-density lipoprotein) ja HDL (high-density lipoprotein). Näillä on erilaiset toiminnot ja erilaiset kuljetustarkoitukset kehossa. Niille molemmille on yhteistä niiden vesiliukoinen ulkopinta ja rasvaliukoinen sisäpuoli. LDL-proteiini vapautuu maksasta ja kuljettaa kolesterolia ja triglyseridejä soluihin, kun taas HDL-proteiinit kuljettavat kolesterolia kudoksista maksaan.

Aiemmin puhuttiin paljon eri ”hyvien” ja ”huonojen” elintarvikkeiden hyvästä ja huonosta kolesterolista. Nykyään kiinnitetään enemmän huomiota HDL- ja LDL-tasapainoon. Kolesterolia analysoidessa mitataan niin sanottu kokonaiskolesteroli eli sekä HDL- että LDL-tasot. Jos sinulla on korkea LDL-taso (erityisesti suhteessa HDL-tasoihin), riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin kasvaa. Mitä enemmän kehossasi on LDL:ää, sitä suurempi on riski, että LDL hapettuu (eli vapaat radikaalit vaikuttavat siihen) tai härskiintyy. Jos näin tapahtuu, LDL muuttuu tahmeaksi ja tarttuu verisuonten seinämien sisäpuolelle (ns. plakki) ja aiheuttaa tulehduksen. Verisuonten tulehdus voi aiheuttaa ateroskleroosia ja voi lopulta aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Testin teet itse kotona ns. kapillaariverikokeella. Tämä tarkoittaa, että sinun on tehtävä pieni pistos sormeen ja puristettava muutama tippa verta paperille tai koeputkeen. Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kolesterolitesti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *