Usein kysyttyä

ENNEN TILAAMISTA

Tarjoatteko alennusta, jos tilaan useamman kuin yhden testin?

Tarjoamme usein alennuksia, kun ostat useamman kuin yhden testin, sillä on yleistä yhdistää useampia testejä ja testata esimerkiksi useampi perheenjäsen samalla kerralla.

Tarjoukset ovat näkyvissä sivuillamme.

Voinko luottaa tuloksiin?

Teemme yhteistyötä Saksassa sijaitsevan sertifioidun ja valtuutetun laboratorion kanssa. Laboratoriolla on pitkä kokemus ja heidän palveluitaan käyttävät lääkärit ympäri Eurooppaa. Yhteistyölaboratoriomme on sertifioitu standardien EN ISO 15189 ja ISO 13485 mukaisesti.

Kuinka testi tehdään?

Miten testi toimii?

Testi on verestä, ulosteesta, virtsasta, syljestä tai uloshengityksestä otettava näyte. Kun olet tilannut testin, lähetämme sinulle näytteenottopakkauksen, joka sisältää kaikki tarvitsemasi tarvikkeet ja ohjeet, jotta voit suorittaa testin kotona.  Näyte palautetaan suljetussa kirjekuoressa laboratorioomme analysointia varten. Voit lukea lisää ohjeita kustakin testaustavasta täältä.

Kuinka paljon verta, ulostetta, virtsaa tai sylkeä tarvitaan näytteenottoa varten?

Jokaisen testauspakkauksen mukana saat tarkat ohjeet tarvittavan veren, ulosteen, virtsan tai syljen määrästä, jotka laboratorio tarvitsee analysoidakseen näytteen. Lue ohjeet huolellisesti ennen näytteenottoa, jotta osaat edetä oikein.

Jos sinulla on kysyttävää testaustavoista tai -toimenpiteistä, olethan yhteydessä, niin autamme sinua mielellämme.

Ohjeet kaikkiin testeihimme löydät täältä.

Mihin aikaan minun on otettava näyte?

Suurimman osan testeistä voit ottaa mihin tahansa aikaan päivästä, mutta huomaathan alla luetellut poikkeukset:

 • Aminohappotesti sekä ravitsemustesti tulisi ottaa tyhjällä vatsalla aamulla.
 • Kortisolitesti suoritetaan useammalla näytteenotolla päivän aikana, jolloin ensimmäinen näyte tulisi ottaa heti herättyä. Lisätietoa kortisolitestistä saat täältä.
 • Virtsanäyte otetaan aamulla, joko ensimmäisestä tai toisesta aamuvirtsasta, riippuen siitä, mitä testiä teet.
 • Laajoissa hormonitesteissämme (jotka mittaavat mm. kortisolia), näyte tulisi ottaa aamulla.
 • SIBO (ohutsuolen bakteerien liikakasvu) -testin näyte on yleensä helpoin ottaa aamulla, sillä se vaatii usean tunnin paaston. Lisäksi testi vaatii yhtenä päivänä useamman näytteen.
 • Testosteroni mitataan useamman kerran päivän aikana ja näytteenotto tulisi ajoittaa aloitettavaksi aamusta, jotta loppupäivän näytteenotoille jää aikaa.
 • Melatoniinitestin näyte otetaan illalla.

Mitä tapahtuu, jos epäonnistun näytteenotossa?

Varmistaaksesi onnistuneen näytteenoton, luethan ohjeet huolellisesti etukäteen. Jos jokin sattuu menemään pieleen, olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä ja autamme sinua mielellämme.

Vaikuttavatko lääkkeet testiin?

Kyllä, joskus lääkitys voi vaikuttaa testeihimme. Siksi suosittelemmekin tarkistamaan lääkärisi kanssa ennen testiä, voitko jatkaa lääkitystäsi ilman, että se vaikuttaa testitulokseen.

 • SIBO (ohutsuolen bakteerien liikakasvu) -testin suositukset saatavilla tuotteen mukana.
 • Suoliston hyvinvoinnin testissä, probiootit tulisi jättää pois 48 tuntia ennen näytteenottoa.
 • Vältä antihistamiinien käyttöä 24 tuntia ennen allergiatestejä.
 • Vältä hormonivalmisteiden käyttöä 7 päivää ennen hormonitestin näytteenottoa, ellet halua niiden käytön näkyvän testituloksessasi.

Asioita, joita tulisi huomioida ennen näytteenottoa

Mitä minun tulisi huomioida ennen testin tekemistä?

Suosittelemme suunnittelemaan näytteenoton maanantaille. Tämä on erityisen tärkeää, jos teet gluteeni-intoleranssi- tai melatoniinitestiä, sillä näiden näytteiden pilaantumisaika on lyhyt ja niiden tulee saapua laboratorioon arkipäivänä. Jos otat allergia-, ruoka-aineintoleranssi- tai histamiinitestiä, on suositeltavaa että olet altistunut testattavalle aineelle viimeisen kolmen kuukauden ajalla. Jos altistumisesta on pidempi aika, on olemassa riksi, että se ei näy testituloksessasi.

Jos teet testiä, joka vaatii ulostenäytteen, vältä probioottien käyttöä ainakin 72 tuntia ennen näytteenottoa ja odota 4 viikkoa jos olet käyttänyt antibiootteja. Jos sinulla on näytteenottopäivänä ripulia, suosittelemme sinua odottamaan ja ottamaan näytteen jonain muuna päivänä (tämä ei päde, jos sinulla on yleensä toistuvaa ripulia).

SIBO-testimme vaatii myös muutoksia ruokavalioon ja mahdollisiin ravintolisiin, sekä muutama viikko että muutama tunti ennen näytteenottoa. Luethan ohjeet huolella tietääksesi, mitä ruoka-aineita saat nauttia, jotta testituloksesi ovat mahdollisimman luotettavia.

Miksi minun tulisi lähettää näytteet maanantaina?

Tämä on yleinen suositus, jotta testinäytteesi eivät jäisi postiin viikonlopuksi. Näytteet voi lähettää myös muuna päivänä, mutta suosittelemme maanantaita. Huomaathan, että gluteeni-intoleranssi- sekä melatoniinitestin näytteet tulee lähettää maanantaina lyhyen pilaantumisajan vuoksi.

Milloin ja miten saan tulokseni?

Testituloksesi saapuvat 15 työpäivän sisällä siitä, kun olet palauttanut näytteen. Saat sähköpostin, kun tuloksesi on nähtävillä. Sinun tulee vain kirjautua sisään osoitteeseen https://my.gettested.io/login, josta saat ladattua tuloksesi.

Miksi minun tulee rekisteröidä testitunnus?

Näin saamme eriytettyä henkilöllisyytesi ja näytteesi, jotta kukaan ei pysty jäljittämään tulosta sinuun. Kun näytteesi on analysoitu laboratoriossa, se poistetaan eikä mitään näytemateriaalia säilytetä.

Testituloksesi voidaan myös pyydettäessä poistaa järjestelmästämme sen jälkeen kun olet ladannut itsellesi PDF-tiedostosi.

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä?

Teettekö yhteistyötä sairaaloiden ja muiden klinikoiden kanssa?

Kyllä, meillä on yhteistyökumppaneita useissa paikoissa Eurooppassa. Oletko kiinnostunut myymään tuotteitamme klinikallasi? Ota yhteyttä!

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme? 🙂

Teemme mielellämme yhteistyötä sellaisten yritysten ja henkilöiden kanssa, jotka haluavat viedä hyvinvointiin liittyviä asioita eteenpäin yhteiskunnassamme. Olethan meihin yhteydessä partner@gettested.fi.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Autamme mielellämme! Ota meihin yhteyttä joko chatissa tai laita meille sähköpostia hello@gettested.fi.