Välittäjäaineet Plus

285,00 

Välittäjäaineet ovat tärkeitä tunteillemme ja käyttäytymisellemme. Lisäksi sairauksilla, kuten masennuksella, voi olla suora yhteys välittäjäaineisiimme. Stressi — olipa se sitten fyysistä tai henkistä — vaikuttaa yleensä välittäjäaineiden tasapainoon. Tämä testi mittaa serotoniinia, dopamiinia, GABA:ta, glutamiinihappoa/glutamaattia, adrenaliinia ja norepinefriiniä.

yesKotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille

yesKliinisesti hyväksytty testi, joka analysoidaan ISO 13485 -sertifioidussa laboratoriossa

yesTestitulokset englanniksi

Nopeat tulokset

Handla tryggt

Mitä välittäjäaineet ovat?

Akuutti tai krooninen stressi – oli se sitten fyysistä tai henkistä – voi vaikuttaa välittäjäaineidemme tasapainoon. Välittäjäaineet ovat molekyylejä, jotka välittävät hermosignaaleja hermostomme hermosolujen välillä. Välittäjäaineet ovat tärkeitä käyttäytymisemme ja tunteidemme kannalta, ja tutkimukset ovat osoittaneet, että masennus liittyy välittäjäaineiden tasoihin. Tämä testi mittaa gamma-aminovoihapon, glutamiinihapon, serotoniinin, dopamiinin, epinefriinin ja norepinefriinin tasoja.

GABA (gamma-aminovoihappo)

GABA (gamma-aminovoihappo) on keskushermostomme tärkein inhiboiva välittäjäaine. GABA vähentää stressivastettamme ja sitä tarvitaan hyvään uneen, ruokahalun- ja verenpaineen säätelyyn sekä ahdistuksen vähentämiseen. Glutamiinihappo syntetisoi GABA:ta.

GABA:lla on rauhoittava sekä rentouttava vaikutus ja se voi vähentää epilepsiaa. Riittävä unen saanti on yksi tärkeimmistä asioista, jotta voimme toipua, ja GABA-tasojen epätasapaino voi siten vaikuttaa hyvinvointiimme. Jos GABA-tasosi ovat alhaiset, sitä on saatavana lisäravinteena.

Glutamiinihappo/ Glutamaatti

Glutamiinihappo / glutamaatti (ei pidä sekoittaa glutamiini-nimiseen aminohappoon) on tärkeä kognitiiviselle kyvyllemme, oppimiselle, muistille ja motorisille taidoillemme. Se on tärkein kiihottava välittäjäaine ja sitä esiintyy aivoissamme muita välittäjäaineita runsaammin. Glutamaattia tarvitaan solujen välisten hermosignaalien välittämiseen. Pitkäaikaisen stressin aikana glutamiinihappo on usein kohonnut.

Monet pitävät glutamaattia elintarvikelisäaineena, mutta glutamaattia löytyy luonnostaan ​​lihasta, vihanneksista, vehnästä ja soijasta ja sitä käytetään elintarvikelisäaineena parantamaan makua.

Serotoniini

Serotoniini on tärkeä välittäjäaine yleiselle hyvinvoinnillemme ja se on unessa tarvittavan melatoniinin esiaste sekä kortisolin antagonisti. Se tunnetaan parhaiten vaikutuksestaan ​​mielialaan, mutta serotoniinilla on myös positiivinen vaikutus uneen, peristaltiikkaan (suoliston supistusliike), ruokahaluun ja verenpaineeseen.

  • Hillitsee ahdistuneisuutta
  • Antidepressiivinen
  • Kohottaa mielialaa
  • Rentouttava
  • Säätelee unta
  • Säätelee ruokahalua

Matalat tasot liittyvät esimerkiksi liikalihavuuteen, masennukseen, ahdistuneisuuteen, unettomuuteen, pakko-oireiseen käyttäytymiseen ja migreeniin.

Stressi vaikuttaa serotoniinin tasoon. Akuutin stressin aikana serotoniinitasot nousevat alussa, mutta pitkittyneessä stressissä serotoniinia muodostuu yhä vähemmän samalla kun elimistö käyttää enemmän serotoniinia. Tämän seurauksena seratoniinitasot laskevat.

Dopamiini

Keho tarvitsee dopamiinia motivaatiollemme, keskittymiselle ja kognitiivisille kyvyillemme. Dopamiini on osa palkitsemisjärjestelmäämme ja tunnetaan hyvän olon hormonina. Matalat tasot voivat tehdä meistä epämotivoituneita ja masentuneita. Dopamiini on myös yhdistetty levottomiin jalkoihin, heikentyneeseen motoriikkaan, pakko-oireiseen ja riippuvuutta aiheuttavaan käyttäytymiseen. Parkinsonin taudissa dopamiinia tuottavat hermosolut kuolevat, mikä johtaa taudin aiheuttamaan vapinaan.

Liian korkeat dopamiinitasot voivat aiheuttaa muistin menetystä, ahdistusta, yliaktiivisuutta ja mielialan vaihteluita. Riippuvuuden ja dopamiinitasojen epätasapainon välillä on suora yhteys.

Adrenaliini

Adrenaliinia, jota kutsutaan myös epinefriiniksi, muodostuu lisämunuaisen ytimessä. Adrenaali vaikuttaa henkiseen toimintaamme, sykkeeseen ja verenpaineeseen. Uhkaavat ja stressaavat tilanteet voivat laukaista adrenaliinin erittymisen.

Noradrenaliini

Noradrenaliinin (kutsutaan myös norepinefriiniksi) yleinen tehtävä on aktivoida aivot ja keho toimintaan. Se nostaa verenpainetta ja vaikuttaa yhdessä dopamiinin kanssa positiivisesti motivaatioon, keskittymiseen ja motorisiin taitoihin. Norepinefriini lisääntyy stressin myötä ja on adrenaliinin esiaste.

Tietoa testistä

Kaikki terveystestimme, mukaan lukien virtsatesti, tehdään kotona. Putki täytetään virtsalla ja lähetetään sitten ISO-sertifioituun laboratorioon analysoitavaksi. Näyte otetaan toisesta aamuvirtsasta ja lähetetään  laboratorioon analysoitavaksi. Saat vastauksesi digitaalisesti.

Lisätiedot

Paino 0,030 kg (kilogramma)

Ohjeet

Teet testin kotona yksinkertaisen virtsanäytteen avulla. Virtsa tulee kerätä toisesta aamuvirtsasta. Toinen aamuvirtsa tarkoittaa toista virtsaamiskertaa aamulla ylös noustuasi. Muista olla juomatta yhtä litraa enempää illalla ennen testin tekemistä. Huomaathan, että naisten ei tulisi tehdä testiä kuukautisten aikana.

Näytteesi lähetetään laboratorioomme analysoitavaksi ja saat vastauksesi digitaalisesti heti, kun laboratorio on analysoinut näytteesi.

  1. Tee ostos verkkosivustolla; maksuvaihtoehdot Stripe/Klarna/Paypal tai kortti (Visa, AMEX tai Mastercard). Helppoa ja turvallista.
  2. Testipakkaus lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen. Lähetämme testipakkauksen mukana myös ohjeet. Mukana tulee lisäksi leimattu kirjekuori, joka postitetaan meille. On suositeltavaa lähettää näyte maanantaina tai tiistaina.
  3. Suorita testi testipakkauksessa ja verkossa olevien ohjeiden mukaan. Asiakastukemme voi myös vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ennen lähetystä ja tuloksia sekä niiden jälkeen.
  4. Lähetä testipakkaus ISO-sertifioituun laboratorioon ja odota tuloksia digitaalisesti. Normaalisti saat vastauksen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun laboratoriomme on vastaanottanut näytteesi.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Välittäjäaineet Plus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *