25-hydroksy-vitamiini D2 (25(OH)D2) on yksi kahdesta pääasiallisesta verestä mitattavasta D-vitamiinin muodosta, toinen on 25-hydroksy-vitamiini D3. Kun D3-vitamiini syntyy yleensä ihossa auringonvalon vaikutuksesta ja saadaan eläinperäisistä lähteistä, D2-vitamiini on peräisin kasvipohjaisista lähteistä ja ravintolisistä. 25(OH)D2 muunnetaan maksassa ergokalsiferolista (D2-vitamiini) ja se heijastaa tämän D-vitamiinin muodon saantia elimistössä. Se osallistuu kalsiumin ja fosfaatin aineenvaihduntaan, immuunitoimintoihin sekä luuston yleiseen terveyteen. Vaikka D2-vitamiini on vähemmän tehokas ja sen puoliintumisaika on lyhyempi kuin D3-vitamiinilla, molemmat muodot vaikuttavat kokonaiseen D-vitamiinitasoon.
25(OH)D2 tulee kasvipohjaisista lähteistä ja joistakin ravintolisistä, kun taas 25(OH)D3 syntyy iholla auringonvalon vaikutuksesta ja sitä löytyy eläinperäisistä ruoista. D3:tä pidetään yleisesti tehokkaampana ja pidempikestoisempana kehossa.
Ei, 25(OH)D2 on vain osa kokonaiskuvaa. Kokonaisvitamiinitilanne määritetään lisäämällä yhteen sekä 25(OH)D2- että 25(OH)D3-arvot.