Cheddar-juustoallergia on reaktio, joka liittyy lehmänmaidon allergiaan, koska cheddar valmistetaan lehmänmaidosta. Se laukeaa maidon proteiineista, kuten kaseiinista ja herasta. Oireiden tunnistaminen ja allergian hallinnan osaaminen ovat tärkeitä allergioista kärsiville.
Cheddar-juustoallergia johtuu elimistön immuunivasteesta lehmänmaidossa oleville proteiineille, kuten kaseiinille ja heralle, jotka aiheuttavat allergisia reaktioita juuston nauttimisen yhteydessä.
Kyllä, useat maidottomat vaihtoehdot jäljittelevät cheddarjuuston makua ja rakennetta, jotka on valmistettu pähkinöistä, soijasta tai muista kasvipohjaisista ainesosista ja jotka sopivat maitoallergikoille.
Maitoallergiat, erityisesti lapsilla, voivat joskus kasvaa pois. Säännölliset allergiatestit lääkärin valvonnassa ovat kuitenkin tarpeen allergiatilanteen muutosten seuraamiseksi.