Fenyylialaniini parantaa aivotoimintaa ja mielialaa. Tämä välttämätön aminohappo on välttämätön proteiinien ja välittäjäaineiden valmistuksessa. Sitä on lihassa, kalassa, maitotuotteissa ja soijatuotteissa. Se on ratkaisevan tärkeä mielenterveyden kannalta, sillä se auttaa tuottamaan mielialaan vaikuttavaa dopamiinia. ...
Fenyylialaniinipitoisuuksien testaaminen voi olla erityisen tärkeää henkilöille, joilla on metabolisia häiriöitä, kuten fenyyliketonuria (PKU), jossa fenyylialaniinin prosessointi on heikentynyt. Siitä on hyötyä myös henkilöille, joilla on väsymyksen, masennuksen tai ihosairauksien kaltaisia oireita, sillä fenyylialaniini on ratkaisevan tärkeää neurotransmitterien tuotannolle ja ihon terveydelle.
Fenyylialaniinia on runsaasti proteiinia sisältävissä elintarvikkeissa, kuten naudanlihassa, siipikarjassa, sianlihassa ja kalassa. Myös maitotuotteet, kananmunat ja soijatuotteet sisältävät merkittäviä määriä. Kasvipohjaisessa ruokavaliossa pähkinät, siemenet ja palkokasvit ovat hyviä lähteitä, vaikka niiden pitoisuus on yleensä pienempi kuin eläinproteiineissa.
Fenyylialaniinilisäyksestä voi olla hyötyä mielialan ja kognitiivisten toimintojen parantamisessa, koska sillä on merkitystä välittäjäaineiden synteesissä. Se voi auttaa masennuksen ja Parkinsonin taudin kaltaisten sairauksien hoidossa. Fenyylialaniinia käytetään myös ihosairauksien, kuten vitiligon, hoidossa.