Kromi (Cr), jäljellä olevina määrinä, on välttämätön ravintoaine, joka tukee glukoosin aineenvaihduntaa ja insuliinin toimintaa. Vaikka se on hyödyllinen ravitsemuksellisessa muodossaan, tietyt muodot — kuten kuusiarvoinen kromi (Cr⁶⁺) — ovat erittäin myrkyllisiä ja syöpää aiheuttavia. Liiallinen altistus voi vahingoittaa ihoa, hengityselimistöä ja munuaisia, mikä johtaa vakaviin terveysongelmiin.
Kromilla on ratkaiseva merkitys energiatasojen ylläpitämisessä, aineenvaihduntahäiriöiden ehkäisemisessä ja sydän- ja verisuoniterveyden tukemisessa hallitsemalla verensokeria ja kolesterolitasoja. Hyödyt ovat:
Kromia on parsakaalissa, viinirypäleissä ja viinirypälemehussa, täysjyväviljassa, lihassa ja äyriäisissä, pähkinöissä ja siemenissä.
Kyllä, liiallinen kromin saanti, erityisesti lisäravinteista, voi johtaa munuais- tai maksavaurioihin ja häiritä elimistön mineraalitasapainoa. On tärkeää, että kromia nautitaan suositeltuja määriä, mieluiten ravinnon kautta.