Kromi on hivenaineena välttämätön ravintoaine, joka osallistuu glukoosiaineenvaihduntaan ja insuliinin säätelyyn. Tietyt muodot, kuten kuusiarvoinen kromi, ovat kuitenkin erittäin myrkyllisiä ja syöpää aiheuttavia. Liiallinen altistuminen kromille voi johtaa vakaviin terveysongelmiin, jotka vaikuttavat ihoon, hengityselimiin ja munuaisiin.....
Kromilla on ratkaiseva merkitys energiatasojen ylläpitämisessä, aineenvaihduntahäiriöiden ehkäisemisessä ja sydän- ja verisuoniterveyden tukemisessa hallitsemalla verensokeria ja kolesterolitasoja. Hyödyt ovat:
Kromia on parsakaalissa, viinirypäleissä ja viinirypälemehussa, täysjyväviljassa, lihassa ja äyriäisissä, pähkinöissä ja siemenissä.
Kyllä, liiallinen kromin saanti, erityisesti lisäravinteista, voi johtaa munuais- tai maksavaurioihin ja häiritä elimistön mineraalitasapainoa. On tärkeää, että kromia nautitaan suositeltuja määriä, mieluiten ravinnon kautta.