Liha (sianliha, naudanliha, kana, lammas)

Lihaallergia syntyy, kun immuunijärjestelmä erehtyy pitämään tiettyjä lihassa olevia proteiineja haitallisina, mikä aiheuttaa allergisen reaktion. Toisin kuin ruoka-aineintoleranssit, jotka vaikuttavat ensisijaisesti ruoansulatukseen, liha-allergia voi aiheuttaa monenlaisia oireita lievistä vakaviin.....

No image found

Kuvaus

Mitä eroa on alfa-gal-allergian ja lihasta peräisin olevan lihan mittaamisella?

Ensisijainen ero on testatuissa allergeeneissa. Alfa-gal-allergiatestissä keskitytään sokerimolekyyliin, jota esiintyy nisäkäsperäisten nisäkkäiden lihassa ja joissakin eläintuotteissa, jotka eivät ole kädellisiä, ja joka voi laukaista reaktioita eri lihalähteistä. Sen sijaan laboratoriomme mittaa allergisia reaktioita erityisesti lihaproteiineille, joita käytetään yleisemmin ruokavaliossa. Tällä lähestymistavalla pyritään tunnistamaan allergiat lihakudoksissa, kuten naudan-, sian- tai karitsanlihassa, esiintyville proteiineille eikä niinkään alfa-gal-molekyylille, joka liittyy laajempiin liha-allergioihin.

Mitkä ovat liha-allergian yleiset oireet?
  • Nuha vuotaa nenästä
  • Nokkosihottuma tai ihottuma
  • Huulten, kasvojen, kielen tai kurkun turvotus.
  • Ruoansulatuskanavan oireet (pahoinvointi, oksentelu, ripuli).
  • Hengenahdistus tai hengityksen vinkuminen
  • Nenän tukkoisuus
  • Huimaus tai pyörrytys
  • Anafylaksia (vakavissa tapauksissa)
Miten voin hallita liha-allergiaa ja selviytyä siitä jokapäiväisessä elämässäni?

Liha-allergian hallintaan kuuluu lihatuotteiden, kuten naudan-, sian- tai karitsanlihan, huolellinen välttäminen ja pakkausmerkintöjen lukeminen piilotettujen lähteiden varalta. Antihistamiinien kuljettaminen mukana vahingossa tapahtuvan altistumisen varalta ja lääketieteellisen varoitustunnuksen käyttäminen voi myös auttaa. Vaihtoehtoisten proteiinilähteiden, kuten siipikarjan, kalan tai kasvipohjaisten proteiinien, sisällyttäminen ruokavalioon varmistaa, että ravitsemukselliset tarpeet täyttyvät ja samalla vältetään allergeenit.

Milloin minun pitäisi harkita liha-allergian testaamista?

Harkitse liha-allergian testaamista, jos havaitset oireita, kuten nokkosihottumaa, ruoansulatusvaivoja, hengitystieongelmia tai turvotusta lihan syömisen jälkeen. Erityisten allergeenien tunnistaminen voi ohjata tarvittavia ruokavaliomuutoksia.

Ostoskorisi

Testit, jotka sisältävät tämän tuotteen

Sisältö
Mitä eroa on alfa-gal-allergian ja lihasta peräisin olevan lihan mittaamisella?
Mitkä ovat liha-allergian yleiset oireet?
Miten voin hallita liha-allergiaa ja selviytyä siitä jokapäiväisessä elämässäni?
Milloin minun pitäisi harkita liha-allergian testaamista?
Mitä eroa on alfa-gal-allergian ja lihasta peräisin olevan lihan mittaamisella?
Mitkä ovat liha-allergian yleiset oireet?
Miten voin hallita liha-allergiaa ja selviytyä siitä jokapäiväisessä elämässäni?
Milloin minun pitäisi harkita liha-allergian testaamista?
girl-img