Molybdeeni on hivenaine, joka on tärkeä erilaisille entsymaattisille prosesseille elimistössä. Sillä on ratkaiseva rooli haitallisten sulfiittien detoksifioinnissa ja aminohappojen hajottamisessa. Vaikka molybdeenin puute on harvinaista, se on elintärkeää yleisen terveyden kannalta. Runsaasti molybdeeniä sisältäviä elintarvikkeita ovat palkokasvit, viljat, pähkinät ja maitotuotteet. Näiden elintarvikkeiden riittävän saannin varmistaminen voi tukea elimistön luonnollisia detoksifikaatioprosesseja ja edistää entsyymien tervettä toimintaa.....
Puutos voi lisätä alttiutta infektioille ja heikentää aineenvaihduntaa ja vieroitusprosesseja.
Molybdeeni on elintärkeä sellaisten entsyymien toiminnalle, jotka detoksifioivat sulfiitteja ja metaboloivat aminohappoja. Tämä tukee elimistön detoksifikaatioprosesseja ja edistää yleistä terveyttä ja hyvinvointia.
Palkokasvit, täysjyvävilja, pähkinät ja maitotuotteet ovat erinomaisia molybdeenin lähteitä.
Riittävien molybdeenipitoisuuksien ylläpitämiseksi on tärkeää sisällyttää ruokavalioon erilaisia molybdeenipitoisia elintarvikkeita, erityisesti palkokasveja ja viljaa. Niille, joilla on ruokavaliorajoituksia, voi olla hyödyllistä neuvotella terveydenhuollon tarjoajan kanssa lisäravinteiden ottamisesta.