Kalmari-intoleranssilla tarkoitetaan haittavaikutuksia tai oireita, joita joillakin henkilöillä voi esiintyä kalmarin äyriäisten nauttimisen jälkeen. Se eroaa mustekala-allergiasta, sillä se ei liity immuunijärjestelmän reaktioon tietyille proteiineille, vaan liittyy vaikeuksiin sulattaa tiettyjä mustekalan sisältämiä ainesosia.....
Kalmari-intoleranssi eroaa kalmari-allergiasta siinä, että se ei aiheuta immuunijärjestelmän vastetta. Kalmarin allergiassa immuunijärjestelmä tunnistaa tietyt kalmarin proteiinit haitallisiksi, mikä johtaa allergisiin reaktioihin, kuten nokkosihottumaan, turvotukseen tai hengitystieongelmiin.
Jos sinulla on jatkuvasti ruoansulatusvaivoja tai -oireita kalmarin nauttimisen jälkeen ja epäilet intoleranssia, harkitse keskustelua oireistasi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Hän voi auttaa määrittämään, onko kalmarin intoleranssin tai muiden ruoansulatuskanavan sairauksien testaaminen tarpeen.
Kalmari-intoleranssin hoitoon kuuluu kalmarin ja kalmaripohjaisten ruokien välttäminen. Ole tarkkaavainen elintarvikkeiden etikettien ja ravintoloiden ruokalistojen suhteen ja vältä kalmaria sisältäviä tuotteita. Keskustele terveydenhuollon ammattilaisen tai ravitsemusterapeutin kanssa varmistaaksesi, että pidät yllä tasapainoista ruokavaliota ja vältät kalmaria.