Ruoka-aineintoleranssitestit

Allergiatesti, ruoka-aineintoleranssitesti vai molemmat?

Ruoka-aineallergiat ja ruoka-aineintoleranssit ovat kaksi eri asiaa. Usein luullaan, että allergiat ovat vahvoja reaktioita, mutta usein ruoka-aineallergiat voivat ilmetä myös lievinä oireina, kuten punoittavina silminä ja nuhana. Allergia on vastustuskyvyn reaktio, kun taas ruoka-aineintoleranssi on usein ruuansulatuselimistön vaiva. Ruoka-aineintoleranssi voi aiheuttaa niin lievempiä kuin vakavampia oireita, kuten ruuansulatusvaivoja, väsymystä, aivosumua ja masennusta.

Allergia

38 kohtaa

89

  • Testaa 38 eri allergeenia
  • IgE-vasta-aineet
  • ISO-sertifioitu laboratorio
  • Kattavat tulokset

Sinulle, joka haluat pelkän allergiatestin.

Ruoka-aineintoleranssi

40 kohtaa

89

  • Testaa 40 ainetta ruoka-aineintoleranssin varalta
  • IgG-vasta-aineet
  • ISO-sertifioitu laboratorio
  • Kattavat tulokset

Sinulle, joka haluat testata yleiset ruoka-aineintoleranssit.

Allergia & ruoka-aineintoleranssi

78 kohtaa

149

  • Tutkii 38 allergeenia
  • Tutkii 40 ainetta ruoka-aineintoleranssin osalta
  • IgE-vasta-aineet
  • IgG-vasta-aineet
  • ISO-sertifioitu laboratorio
  • Kattavat tulokset

Sinulle, joka et ole täysin varma, onko sinulla allergiaoireita (yleensä lieviä) vai onko kyseessä ruoka-aineintoleranssi.

Ruoka-aineintoleranssi 80 kohtaa

80 kohtaa

149

  • Tutkii 80 ainetta ruoka-aineintoleranssin varalta
  • Tutkii gluteeni-intoleranssin
  • IgG-vasta-aineet
  • ISO-sertifioitu laboratorio
  • Kattavat tulokset

Sinulle, joka haluat testata ruoka-aineintoleranssit laajemmin.

Ruoka-aineintoleranssi 240 kohtaa

240 kohtaa

329

  • Tutkii 240 ruoka-ainetta ruoka-aineintoleranssin varalta.
  • Tutkii gluteeni-intoleranssin
  • IgG-vasta-aineet
  • ISO-sertifioitu laboratorio
  • Kattavat tulokset

Sinulle, joka haluat testata itsesi laajasti ruoka-aineintoleranssien varalta.

Mitä eroa on allergialla ja ruoka-aineintoleranssilla?

Allergia on kehon vastustuskyvyn reaktio yleisesti harmitonta ainetta vastaan. Keho tuottaa IgE vasta-aineita, jotka saavat kehon tuottamaan histamiineja tuottavia aineita sekä muita tulehduksellisia molekyylejä. Tämä johtaa tulehdustilaan, joka ilmenee erinäisinä oireina riippuen siitä, missä kehonosassa tulehdustila tapahtuu. Allerginen reaktio tapahtuu usein heti aineen nauttimisen jälkeen tai sille altistumisen seurauksena, toisin kuin yliherkkyysreaktio.

Yleisiä allergian oireita:

  • Nuhaisuus
  • Kutisevat ja/tai punoittavat silmät
  • Aivastelu
  • Turvotus silmien tai suun/kurkun alueella
  • Iho-oireet, kuten ihottuma

Ruoka-aineintoleranssi tai ruoka-aineyliherkkyys ovat usein ruuansulatuselimistön reaktioita. Keho tuottaa tässäkin tapauksessa vasta-aineita, mutta näitä kutsutaan IgG-vasta-aineiksi. Oireet kehittyvät yleensä useamman tunnin tai joskus useamman päivän ajan ennen ilmaantumista. Oireet voivat olla lieviä ja hajanaisia, mutta silti hyvin häiritseviä. Koska oireiden ilmaantumisessa voi kestää, henkilön voi olla haastavaa selvittää yliherkkyyden aiheuttajaa, etenkin jos henkilö reagoi useampaan ruoka-aineeseen.

Yleisiä ruoka-aineyliherkkyyden oireita ovat:

  • Väsymys
  • Vatsaongelmat
  • Aivosumu
  • Iho-oireet
  • Päänsärky

Sekä allergia että ruoka-aineintoleranssi todetaan verestä

Jos sinulla on useita ruoka-aineyliherkkyyksiä, voi olla hyödyllistä tehdä jokin vatsan toimintaa tutkiva testimme (jos sinulla on esimerkiksi vuotavan suolen oireyhtymä). Näin voit selvittää suoliston flooran tasapainotilaa sekä ruuansulatuselimistön toimintaa. Epätasapainossa oleva ruuansulatuselimistö voi altistaa allergioille sekä yliherkkyyksille.

Olen tullut virkeämmäksi

Sain vastaukseni pari viikkoa sitten ja olen muuttanut ruokavaliota testituloksen mukaan. Minusta on tullut paljon virkeämpi!

Elin

Kattavat tulokset

Kiitos kivasta ja mukavasta vastaanotosta. Tulokset olivat kattavat ja uskon saaneeni vastaukset kaikkiin huolenaiheisiini.

Eva

Sujuva ja helppo

Sujuvat, helpot ja nopeat testitulokset. Olen erittäin tyytyväinen!

Petra

YKSITYISKOHTAINEN LISTAUS TESTATTAVISTA AINEISTA

Allergia (38 kohtaa)

  • Koivu (siitepöly)
  • Hasselpähkinä (siitepöly)
  • Oliivi (siitepöly)
  • Sypressi (siitepöly)
  • Saarni (siitepöly)
  • Timotei (siitepöly)
  • Ruis (siitepöly)
  • Varvasheinä (siitepöly)
  • Heinä (siitepöly)
  • Marunatuoksukki (siitepöly)
  • Pujo (siitepöly)
  • Heinäratamo (siitepöly)
  • Kissa
  • Hevonen
  • Koira
  • Pölypunkki
  • Torakka
  • Home
  • Kananmunanvalkuainen
  • Lehmänmaito
  • Turska
  • Lohi
  • Katkarapu
  • Liha (sianliha, nauta, kana, lammas)
  • Vehnä
  • Riisi
  • Soija
  • Peruna
  • Maapähkinä
  • Hasselpähkinä
  • Manteli
  • Tomaatti
  • Porkkana
  • Appelsiini
  • Mansikka
  • Omena
  • Persikka

Ruoka-aineintoleranssi (40 kohtaa)

  • Persikka
  • Lohi
  • Turska
  • Silli
  • Katkarapu
  • Simpukka
  • Sianliha
  • Nauta
  • Kana
  • Vehnä
  • Ruis
  • Kaura
  • Maissi
  • Riis
  • Tattari
  • Amarantti
  • Porkkana
  • Selleri
  • Kaali
  • Valkosipuli
  • Sipuli
  • Vihreät herneet
  • Vihreät pavut
  • Soija
  • Maapähkinä
  • Tomaatti
  • Kurkku
  • Peruna
  • Sinappi
  • Kananmunanvalkuainen
  • Kananmunankeltuainen
  • Maito
  • Vuohenmaito
  • Lampaanmaito
  • Appelsiini
  • Banaani
  • Omena
  • Kiivi
  • Hasselpähkinä
  • Saksanpähkinä
  • Manteli

Allergia (38 kohtaa) + Ruoka-aineintoleranssi (40 kohtaa)

Allergia (38 kohtaa)

 

  • Koivu (siitepöly)
  • Hasselpähkinä (siitepöly)
  • Oliivi (siitepöly)
  • Sypressi (siitepöly)
  • Saarni (siitepöly)
  • Timotei (siitepöly)
  • Ruis (siitepöly)
  • Varvasheinä (siitepöly)
  • Heinä (siitepöly)
  • Marunatuoksukki (siitepöly)
  • Pujo (siitepöly)
  • Heinäratamo (siitepöly)
  • Kissa
  • Hevonen
  • Koira
  • Pölypunkki
  • Torakka
  • Home
  • Kananmunanvalkuainen
  • Lehmänmaito
  • Turska
  • Lohi
  • Katkarapu
  • Liha (sianliha, nauta, kana, lammas)
  • Vehnä
  • Riisi
  • Soija
  • Peruna
  • Maapähkinä
  • Hasselpähkinä
  • Manteli
  • Tomaatti
  • Porkkana
  • Appelsiini
  • Mansikka
  • Omena
  • Persikka

Ruoka-aineintoleranssi (40 kohtaa)

  • Persikka
  • Lohi
  • Turska
  • Silli
  • Katkarapu
  • Simpukka
  • Sianliha
  • Nauta
  • Kana
  • Vehnä
  • Ruis
  • Kaura
  • Maissi
  • Riis
  • Tattari
  • Amarantti
  • Porkkana
  • Selleri
  • Kaali
  • Valkosipuli
  • Sipuli
  • Vihreät herneet
  • Vihreät pavut
  • Soija
  • Maapähkinä
  • Tomaatti
  • Kurkku
  • Peruna
  • Sinappi
  • Kananmunanvalkuainen
  • Kananmunankeltuainen
  • Maito
  • Vuohenmaito
  • Lampaanmaito
  • Appelsiini
  • Banaani
  • Omena
  • Kiivi
  • Hasselpähkinä
  • Saksanpähkinä
  • Manteli

Ruoka-aineintoleranssi (80 kohtaa)

  • Lohi
  • Turska
  • Kampela
  • Tonnikala
  • Taimen
  • Alaskanseiti
  • Silli
  • Kalmari
  • Simpukka
  • Mustekala
  • Sianliha
  • Nauta
  • Lampaanliha
  • Osteri
  • Katkarapu
  • Ankka
  • Kana
  • Kalkkuna
  • Maito
  • Lampaanmaito
  • Vuohenmaito
  • Kananmunanvalkuainen
  • Kananmunankeltuainen
  • Goudajuusto
  • Kaseiini
  • Gluteeni
  • Kaura
  • Ruis
  • Tattari
  • Vilja
  • Durumvehnä
  • Hirssi
  • Kvinoa
  • Seesami
  • Speltti
  • Amarantti
  • Porkkana
  • Kurkku
  • Parsakaali
  • Valkosipuli
  • Maissi
  • Kaali
  • Selleri
  • Lupiini
  • Omena
  • Appelsiini
  • Viinirypäle
  • Persikka
  • Mango
  • Manteli
  • Hasselpähkinä
  • Maapähkinä
  • Pistaasi
  • Cashewpähkinä
  • Peruna
  • Hiiva
  • Soija
  • Tomaatti
  • Sipuli
  • Kesäkurpitsa
  • Vihreät oliivit
  • Linssit
  • Vihreät herneet
  • Vihreät pavut
  • Banaani
  • Kiivi
  • Sitruuna
  • Mansikka
  • Ananas
  • Auringonkukan siemenet
  • Kurpitsan siemenet
  • Sinappi
  • Basilika
  • Inkivääri
  • Kahvi
  • Kaakao
  • Sienet
  • Riis

Ruoka-aineintoleranssi (240 kohtaa)

  • Kuha
  • Alaskanseiti
  • Amarantti
  • Ananas
  • Ankka
  • Anjovis
  • Appelsiini
  • Aprikoosi
  • Munakoiso
  • Avokado
  • Banaani
  • Basilika
  • Karhunvatukka
  • Kukkakaali
  • Mustikka
  • Sinisimpukka
  • Härkäpapu
  • Tattari
  • Parsakaali
  • Ruusukaali
  • Nokkonen
  • Puhvelinmaito
  • Camenbert-juusto
  • Cantaloupe-meloni
  • Johanneksenleipä
  • Cashewpähkinä
  • Sikuri
  • Sitruuna
  • Sitruunaruoho
  • Kermajuusto
  • Curry (mauste)
  • Taateli
  • Tilli
  • Speltti
  • Rakuuna
  • Durumvehnä
  • Edamjuusto
  • Emmentaljuusti
  • Porsaanliha
  • Lampaanmaito
  • Fenkoli
  • Vuohenmaito
  • Vuohenjuusto
  • Gliadiini
  • Gluteeni
  • Goudajuusto
  • Granaattiomena
  • Greippi
  • Gruyerejuusto
  • Kerma
  • Vihreät pavut
  • Vihreät oliivit
  • Vihreät herneet
  • Lehtikaali
  • Vihreä tee
  • Kurkku
  • Hanhi
  • Hauki
  • Kuha
  • Vadelma
  • Hasselpähkinä
  • Kaura
  • Monni
  • Merikorva
  • Tyrni
  • Hirssi
  • Hunaja
  • Hunajameloni
  • Humala
  • Hummeri
  • Ruijanpallas
  • Hevosenliha
  • Inkivääri
  • Mansikka
  • Manteli
  • Maapähkinä
  • Hiiva
  • Kahvi
  • Kaakao
  • Kalkkuna
  • Vasikanliha
  • Kampasimpukka
  • Kamomillatee
  • Kamut-vehnä
  • Kaneli
  • Jänis
  • Kantarelli
  • Kapris
  • Kardemumma
  • Karppi
  • Kaseiini
  • Kastanja
  • Kissanruoho
  • Merilevä
  • Raejuusto
  • Kidneypapu
  • Kikherne
  • Kiivi
  • Kookos
  • Keitetty maito
  • Lehmänmaito
  • Korianterinsiemenet
  • Viljat
  • Saksanhirvi
  • Apila
  • Maustepippuri
  • Kummeliturska
  • Kumina
  • Kuningasrapu
  • Raejuusto
  • Kana
  • Kynteli
  • Kyssäkaali
  • Lanttu
  • Kirsikka
  • Laakerinlehti
  • Lakritsi
  • Lammas
  • Lohi
  • Lohenmäti
  • Lime
  • Pellavansiemen
  • Linssit
  • Litsi
  • Valkosipuli
  • Macadamiapähkinä
  • Nauris
  • Maissi
  • Makrilli
  • Mallas
  • Mandariini
  • Manteli
  • Mango
  • Voikukka
  • Porkkana
  • Mozzarella
  • Mungpavut
  • Muskottipähkinä
  • Nektariini
  • Ruusunmarja
  • Nauta
  • Osteri
  • Osterisimpukka
  • Papaija
  • Parapähkinä
  • Parmesan
  • Passionhedelmä
  • Pekaani
  • Piparminttu
  • Piparjuuri
  • Persikka
  • Persilja
  • Persimon
  • Piikkikampela
  • Pinjansiemen
  • Pistaasi
  • Luumu
  • Greippi
  • Peruna
  • Kurpitsa
  • Kurpitsansiemen
  • Purjo
  • Päärynä
  • Kvinoa
  • Raparperi
  • Karhunlaukka
  • Rapsi
  • Riisi
  • Rosmariini
  • Rucola
  • Rusina
  • Hirvi
  • Ruis
  • Retiisi
  • Katkarapu
  • Retikka
  • Punaherukka
  • Punajuuri
  • Punakaali
  • Ruokosokeri
  • Salaatti
  • Lehtisalaatti
  • Salvia
  • Sardiini
  • Kurttukaali
  • Salottisipuli
  • Selleri
  • Sinappi
  • Shiitakesieni
  • Silli
  • Kieli
  • Etana
  • Soija
  • Soijamaito
  • Auringonkukansiemen
  • Parsa
  • Pinaatti
  • Punakampela
  • Rasvakalan mäti
  • Strutsi
  • Hapankaali
  • Sammen mäti
  • Musta tee
  • Mustaherukka
  • Mustapippuri
  • Lupiini
  • Timjami
  • Kalmari
  • Tofu
  • Tomaatti
  • Tonnikala
  • Kuivahiiva
  • Turska
  • Karpalo
  • Sienet
  • Viiriäinen
  • Unikonsiemenet
  • Saksanpähkinä
  • Vanilja
  • Hera
  • Vesimeloni
  • Vehnä
  • Villisika
  • Viinirypäle
  • Valkoiset pavut
  • Kaali
  • Valkosipuli
  • Jugustti
  • Kesäkurpitsa
  • Ankerias
  • Mustekala
  • Herkkutatti
  • Kananmunankeltuainen
  • Kananmunanvalkuainen
  • Omena
  • Taimen

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET & VASTAUKSET

Minulla todettiin yliherkkyys vehnälle, voinko syödä gluteenia?

Jos sinulta löydetään ruoka-aineintoleranssitestissä yliherkkyys vehnälle, se ei tarkoita, että olet yliherkkä glueenille. Gluteeni on vain osa vehnää ja vaikka noudattaisit gluteenitonta ruokavaliota, ruokavaliosi voi silti sisältää muita vehnän osia, joille reagoit. Voi myös olla, ettet siedä myöskään gluteenia, mutta tämä tulisi varmistaa erikseen, jottet joudu turhaan jättämään pois ruoka-aineita, jotka eivät aiheuta ongelmia.

Jos haluat tietää oletko yliherkkä gluteenille, voit testata sen testillä Ruoka-aineyliherkkyys (240 kohtaa) tai vaihtoehtoisesti  testillä Gluteeni-intoleranssi – Keliakia.

Minulla on laktoosi-intoleranssi, miksi tämä ei näkynyt ruoka-aineintoleranssitestissä?

Maitoallergia, maitointoleranssi ja laktoosi-intoleranssi on kaikki eri asioita. Laktoosi-intoleranssissa maitosokeri (laktoosi) ei pilkkoudu ruuansulatuksessa. Se johtuu entsyymin puutteesta; keholta puuttuu laktaasientsyymiä tai sitä on liian vähän. Laktaasientsyymiä tarvitaan laktoosin pilkomiseen.

Maitoallergiassa keho ei siedä maidon proteiineja, jolloin keho ryhtyy tuottamaan IgE-vasta-aineita, jotka saavat kehon immunipuolustuksen tuottamaan tulehdustilaa aiheuttavia soluja. Maitointoleranssi saa myös kehon tuottamaan vasta-aineita, mutta nämä ovat nimeltään IgG-vasta-aineita. Maitoallergia ja maitointoleranssi testataan verinäytteellä, kun taas laktoosi-intoleranssi testataan hengitysnäytteellä.

Mitä aineita testaatte?

Jos klikkaat kiinnostamaasi testiä, näet listan kaikista testattavista aineista.

Ovatko testit luotettavia?

Teemme yhteistyötä pitkän kokemuksen omaavien, luotettujen ja sertifioitujen laboratorioiden kanssa, joita käyttävät lääkärit ympäri Euroopaa. Yhteistyölaboratoriot ovat standardien EN ISO 13485 ja ISO 9001 mukaisesti sertifioituja.

Lisää kysymyksiä?

Onko sinulla kysymys koskien allergia- ja intoleranssitestejämme, johon et löytänyt vastausta?

Autamme sinua mielellämme, sekä ennen tilausta että tilauksen jälkeen.